Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Житомирські поліцейські розшукують шахрайок, які ошукали пенсіонера
Опубліковано 11 листопада 2020 року о 10:32

10 листопада до 83-річного жителя обласного центру прийшли незнайомки, які запропонували обміняти гроші. У результаті пенсіонер втратив близько 40 тисяч гривень. Нині поліцейські розшукують шахрайок та вкотре закликають громадян не довіряти незнайомцям.

Близько 14:25 до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення про втрату місцевим пенсіонером грошей через шахрайські дії. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Як з’ясували поліцейські, в обідню пору додому до 83-річного жителя м. Житомира прийшли дві жінки. Вони запропонували пенсіонеру обміняти гривні на валюту за вигідним курсом. Відтак чоловік віддав їм всі заощадження, що були вдома – близько 40 тисяч гривень. Коли ж «добродійки» пішли, пенсіонер зрозумів, що замість валюти у нього лишився конверт з нарізаним папером.

Нині поліцейські встановлюють особи причетних до ошуканства. Прикмети жінок: віком близько 30 років, одна з них має зріст близько 170 см, інша – нижча, обидві були в сірих пальтах.

Водночас правоохоронці закликають громадян бути уважними та попереджають про ризики надмірної довірливості. Зокрема, аби не стати жертвою шахраїв, дотримуйтеся простих правил безпеки:

- не довіряйте незнайомцям, які завітали до вашого дому, назвавшись соціальними чи банківськими працівниками, представниками комунальних служб, представниками торгівельних мереж тощо. Бажано не запрошувати їх до помешкання, або ж не залишати наодинці, поки шукаєте відповідні квитанції, документи тощо;

- пам’ятайте, що жодні фінансові операції вдома не проводяться, тож ні в якому разі  не демонструйте місце, де зберігаються ваші документи, банківські картки та гроші;

- намагайтеся не зберігати вдома значні суми заощаджень, принаймні розподіліть їх по кількох сховках;

- всі операції з грошима проводьте тільки у фінансових установах;

- забезпечте літнім родичам постійний зв'язок з вами, аби у разі виникнення незрозумілої ситуації вони мали змогу зателефонувати за порадою.

Будьте розважливими та обережними!

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux