Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Житомирська поліція розслідує шахрайство, пов’язане з грошовим переказом
Опубліковано 24 листопада 2020 року о 13:53

До Житомирського відділу поліції звернулась жителька обласного центру із повідомленням про втрату 15 тисяч гривень через ошуканство. Жінка добровільно переказала кошти, сподіваючись отримати грошову допомогу з Німеччини. Нині триває встановлення осіб, причетних до шахрайства. Поліцейські закликають громадян не здійснювати сумнівні фінансові операції.

Заявниця розповіла, що близько тижня тому до неї зателефонувала незнайомка, яка назвалась представником фінансової компанії. За словами співрозмовниці, на неї очікує грошовий переказ з Німеччини, однак кошти надійти не можуть через ліміт карткового рахунку. Для отримання грошей жінці запропонували активізувати певний рахунок, переказавши туди власні кошти. Заявниця повірила незнайомці, адже за допомогою соціальних мереж збирала фінансову допомогу для лікування своєї матері. Вона здійснила переказ 15 000 гривень на вказаний їй банківський рахунок. І лише згодом зрозуміла, що її ошукано: не отримавши «благодійної допомоги», жінка втратила і власні заощадження. Натомість контакт із нібито представницею фінустанови прогнозовано обірвався.

Нині правоохоронці встановлюють осіб, причетних до правопорушення. Попередня правова кваліфікація події – ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Разом з тим поліцейські вкотре закликають громадян бути вкрай обережними та розважливими у разі ситуацій, пов’язаних зі значними сумами коштів:

- не довіряйте незнайомцям, які раптом пропонують вам фінансову допомогу, інформують про виграш чи інше надходження коштів, якщо для цього потрібно здійснити якісь фінансові виплати з вашого боку;

- розміщуючи у соціальних мережах, інших сайтах в мережі Інтернет інформацію про збір коштів, будьте обережні: не вказуйте номер телефону, зв’язаний з картковим рахунком, на який ви очікуєте надходження. Отримані кошти одразу переказуйте на резервний рахунок для уникнення стороннього доступу;

- пам’ятайте, що банківські працівники та представники інших фінансових установ під час телефонної розмови не запитують коди доступу до ваших рахунків;

- якщо у вас виникають підозри, що ви спілкуєтеся не з банківським працівником, перервіть розмову та зателефонуйте самі за номером, вказаним на вашій картці. Або завітайте особисто до банку та з’ясуйте необхідні питання.

Не дайте шахраям нажитися на вашій довірливості!

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux