Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція закликає жителів Житомирщини бути розсудливими у випадку раптового «везіння»
Опубліковано 24 жовтня 2019 року о 12:25

Жителька Житомирського району, повіривши, що їй поталанило знайти значну суму грошей, у результаті втратила понад 7 тисяч гривень власних коштів. Нині поліція встановлює обставини та учасників події.

Увечері 23 жовтня до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення від 74-річної місцевої жительки про ошуканство. Жінка розповіла, що через власну довірливість втратила 7300 гривень.

За словами заявниці, близько 11.00 цього дня, йдучи вулицею, побачила на землі гроші у національній та іноземній валюті. Тут же до неї підскочив незнайомець, який сказав, що теж помітив купюри, а відтак запропонував розділити знахідку між собою. Жінка з чоловіком зайшли до одного з під’їздів будинку неподалік, щоб перерахувати знайдене. 

За кілька хвилин до «щасливчиків» підійшов ще один незнайомець, який повідомив, що його дружина загубила значну суму коштів та запитав, чи вони нічого не знаходили. Почувши заперечення, він зауважив, що чоловік «підозріло виглядає» та запропонував вийти з під’їзду «на розмову». Той погодився, при цьому непомітно передавши знахідку жінці.  

За кілька хвилин другий чоловік повернувся. Він переконав жінку показати вміст своєї сумки, аби пересвідчитися, що у неї немає його загублених коштів. У ноші пенсіонерки виявились щойно отримані у банкоматі 7300 гривень. Їх то незнайомець і забрав та швидко пішов геть.

Лише згодом заявниця оговталася та роздивилася «знахідку»:  це були нічого не варті папірці. Відтак вона звернулася до поліції. За описом жінки, участь у події брали двоє чоловіків віком близько 50 років, один – худорлявий, зростом близько 170 см, одягнений у чорну куртку та потерте спортивне взуття. Другий – міцної, повної статури, зростом близько 180 см, зі світлим волоссям та одягнений у сіру куртку.

Відтак нині поліцейські встановлюють особи чоловіків та їх місцезнаходження.

Разом з тим правоохоронці закликають громадян бути вкрай обережними та розважливими у разі несподіванок, пов’язаних зі значними сумами коштів: 

- не довіряйте незнайомцям, які раптом на вулиці звертаються до вас із вигідним пропозиціями та гарантують отримання грошей у результаті їх знахідки, участі у миттєвому розіграші лотереї, вигідному обміні, інших «щасливих» випадках;

- вас має насторожити поява інших учасників події, які відволікають, емоційно тиснуть та вимагають або переконують продемонструвати власні кошти, щоб довести свою чесність або платоспроможність;

- не віддавайте до рук незнайомців гаманці чи гроші для перерахунку, перевірки їх справжності, «вигідного» обміну тощо. Всі фінансові операції здійснюйте в банківських установах.

Будьте розважливими та пам’ятайте, що безкоштовний сир буває тільки у мишоловці!

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux