Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські закликають власників дачних будинків подбати про збереження майна
Опубліковано 15 грудня 2021 року о 12:43

Останніми днями працівники поліції викрили кількох жителів Житомирщини в обкраданні обійсть, залишених господарями на тривалий час без нагляду. Нині тривають досудові розслідування, а правоохоронці нагадують власникам таких домоволодінь  про необхідність подбати про збереження майна.

13 грудня малинські поліцейські викрили жителя громади у крадіжках. Як з’ясували оперативники карного розшуку, 24-річний молодик кілька разів навідувався до обійстя односельця, який нині проживає у столиці. Поки господаря не було вдома, він пошкодив замок на гаражному приміщенні та викрав звідти акумуляторну батарею. Згодом повернувся знову, цього разу поцупивши бензопилу.

14 грудня до відділення поліції №1 (м. Малин) Коростенського РУП надійшло ще одне повідомлення про крадіжку з дачного будинку. Цього разу газовий балон зник з обійстя у с. Ялцівці, що належить 66-річній жительці Київщини. Поліцейські встановили, що правопорушення вчинив 45-річний місцевий житель.

З дачного будинку, розташованого у с. Теснівці Коростишівської громади, зникли електричний мотор, кількадесят кілограмів металевого дроту, чавунні плити та інше майно. Господар, який востаннє навідувався до обійстя півтора місяця тому, виявив пошкоджені двері та безлад. Нині поліцейські розшукують 39-річного місцевого жителя, який, за зібраною інформацією, може бути причетним до цієї події.

У період з кінця жовтня до середини грудня ніхто не наглядав за будинком у смт Новій Боровій, що нині належить жительці Бердичівського району. Жінка виявила, що з підсобного приміщення зникла металева сітка та алюмінієвий бідон, причому зловмисник потрапив всередину, пошкодивши вхідні двері. Працівники кримінальної поліції встановили, що до вчинення крадіжки причетний 31-річний місцевий житель.

Нині триває з’ясування всіх обставин подій у рамках кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Законодавством таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

Водночас поліцейські закликають власників дач та інших домоволодінь, у яких тривалий час ніхто не проживає, подбати про збереження майна. Для цього намагайтеся не лишати всередині цінні речі: побутову техніку, інструменти, металевий посуд тощо. Укріпіть двері та вікна, використовуйте надійні замки. Розгляньте питання використання сучасних охоронних засобів. Також попросіть наглядати за вашим будинком родичів чи сусідів, які проживають неподалік.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux