Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За минулий тиждень поліцейські Житомирщини допомогли розшукати 5 неповнолітніх
Опубліковано 15 лютого 2021 року о 11:29

Усі вони віком 16-17 років. Двох дівчат з регіону знайшли в інших областях і повернули додому. Правоохоронці закликають дорослих контролювати дозвілля та місцезнаходження дітей. 

Як повідомила начальник підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук, у переважній більшості випадків причиною залишення домівок ставав елементарний недогляд з боку дорослих. 

Серед розшуканих 17-річний учень одного із навчальних центрів Житомира. Увечері 13 лютого до поліції звернулась його бабуся і повідомила, що хлопець напередодні із села поїхав на навчання і до цієї пори про нього нічого невідомо. Парубок уже потрапляв у поле зору правоохоронців. Тільки-но поліцейські розпочали перевіряти коло його товаришів, як хлопець сам вийшов на зв'язок і з’явився вдома. Як з’ясувалось, він гостював у свого знайомого, про що «забув» сказати бабусі.

Минулого тижня жителька Житомирського району звернулась до правоохоронців за допомогою у встановленні місця перебування її 16-річної доньки. За словами заявниці, дівчина подалась на побачення до хлопця кількома тижнями раніше і тепер перестала виходити на зв'язок. Поліцейські розшукали юначку аж у Черкаській області, звідки й повернули її додому.

Днями поліцейських Коростенського районного управління повідомили колеги з Полтавщини про виявлення у їхньому регіоні 14-річної дівчинки нібито з Житомирської області. Принаймні знайда мала при собі особисті документи. Оскільки до місцевої поліції ніхто не заявляв про зникнення юної олевчанки, правоохоронці взялись за перевірку. У результаті відомості підтвердились. Як з’ясувалось, дитина виховується у сім’ї, що перебуває на обліку соціальних служб як така, що потрапила у скрутні життєві обставини. За словами дорослих членів родини, їхня донька поїхала із села до м. Олевська і телефоном щоразу переконувала батьків про те, що знаходиться там у друзів. Як і чому дівчина опинилась в іншій області, поліцейські з’ясують незабаром під час особистого спілкування із втікачкою. Наразі рідні уже вирушили за нею до Полтавщини.

Водночас правоохоронці звертаються до громадян і наполягають на суворому контролі дорослих за місцезнаходженням і зайняттями неповнолітніх дітей. Безнаглядність може призвести до вкрай неприємних наслідків. Зважаючи на нинішні погодні умови, нагадуйте дітям правила безпечної поведінки в оселях, на вулиці, у транспорті тощо. У разі виникнення неприємних ситуацій, заручіться підтримкою поліції. Телефон «102» працює цілодобово.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux