Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Матір та дядька дітей, які сортували пляшки у пункті прийому склотари у Житомирі, притягнено до адмінвідповідальності
Опубліковано 29 серпня 2019 року о 15:05

26 серпня у соціальній Інтернет-мережі було поширено відео із записом роботи двох дітей у пункті прийому склотари в обласному центрі. Ювенальні інспектори поліції разом зі службою у справах дітей та Центром соціальних служб встановили та розшукали матір малих та з’ясували обставини вказаної події. Її та дядька, який мав наглядати за дітьми, притягнено до адмінвідповідальності.

34-річна жінка є матір’ю-одиначкою та має доньку 2015 і сина 2014 років народження. Усі разом вони проживають у м. Житомирі.

Того дня, 26 серпня, за словами жінки, малі пішли разом з її 41-річним братом прогулятись.  Водночас очевидці розвитку ситуації стверджують, що діти частенько разом з чоловіком знаходяться саме на пункті прийому склотари, де сортують пляшки.

Відтак  ювенальні інспектори роз’яснили матері, яка також є інвалідом, її обов’язки  щодо виховання малолітніх.

- Раніше жодної інформації про цю родину у нас не було і приводів для спілкування з нею теж, - розповіла начальник відділу ювенальної служби ГУНП Житомирщини Наталя Гончарук. – Водночас сім’я перебуває на обліку у Центрі соціальних служб через складні життєві обставини. Після цього випадку ми направили інформацію і до служби у справах дітей для забезпечення постійного супроводу дітей.


 
Відносно матері були оформлені адміністративні матеріали за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків по вихованню дітей) КУпАП, а щодо її брата, дядька малих, - за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства…) КУпАП. На зафільмованому відео видно, як чоловік вдаряє по рукам 5-річного хлопчика.

- Загалом нині під посиленою увагою ювенальних інспекторів Житомирщини  знаходиться близько 1200 родин, відтепер серед них буде і ця сім’я, - прокоментував заступник начальника ГУНП Артем Лисогор. – Дітей із таких родин залучають до занять спортом та участі у різнопланових заходах, а з дорослими постійно ведуть профілактично-роз’яснювальну роботу і, як крайній захід, у разі необхідності порушують перед відповідними службами питання доцільності перебування неповнолітніх у сім’ях.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux