Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Перетвори свою лють на зброю!»: на Житомирщині розпочато широку рекрутингову кампанію у «Гвардію наступу»
Опубліковано 03 лютого 2023 року о 12:45

3 лютого під час спільного брифінгу голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко та представники поліції, Нацгвардії та прикордонників регіону розповіли про загальну концепцію, мету, завдання і набір кандидатів бойового руху. Усіх вмотивованих на активну боротьбу з ворогом полісян запрошують до бойових підрозділів.

 


– За ініціативи Міністерства внутрішніх справ України оголошено формування додаткових бригад Національної поліції, Національної гвардії та Державної прикордонної служби. Всі вони будуть об’єднані у «Гвардію наступу». Я впевнений, що ці бригади підніматимуть українські прапори у звільнених містах Донецьку, Луганську, Симферополі, Севастополі. Жодних сумнівів не маю, - презентував присутнім проєкт Віталій Бунечко.


Гвардія формуватиметься з 8 бригад за окремо визначеними напрямками. Їх кістяк складається із офіцерів та солдатів, які мають величезний бойовий досвід, та проявили себе найкращим чином на різних ділянках фронту. Доукомплектація нових бригад відбувається винятково з добровольців, високомотивованих патріотів України.


Про поліцейську штурмову бригаду «Лють», яка входить до складу гвардії, детальніше розповів заступник начальника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор:


– Поліцейські з перших днів широкомасштабної війни долучились до оборони держави і нині виконують бойові завдання у відрядженнях в «гарячих точках» країни. Новосформована штурмова бригада «Лють» - це воєнізований підрозділ поліції, який складатиметься з кількох уже діючих батальйонів «Сафарі», «Цунамі» та «Луганськ - 1». Функції, які виконуватимуть правоохоронці, специфічні для поліції, але неспецифічні для воєнного часу у країні. Відсіч та стримування збройної агресії рф проти України, проведення штурмових дій, знешкодження диверсійно-розвідувальних груп і незаконних збройних формувань ворога, аеророзвідка, виявлення позицій ворога та знищення противника – такі основні завдання бригади.


Про свої підрозділи розповіли представники Національної гвардії України та Державної прикордонної служби.

Відтак спікери запросили усіх бажаючих активно захищати країну вступати до лав новостворених бригад. Набір наразі триває. Але важливо розуміти, що це не обов’язкова загальна мобілізація, а спеціальна рекрутингова кампанія.

Бійцям бойових підрозділів пропонують достойну заробітну плату, додаткові виплати залежно від умов служби, безоплатну меддопомогу і санаторно-курортне лікування, можливість отримати освіту у відомчих вишах під час служби безкоштовно або пільгово, право на отримання житла за рахунок держави, грошову компенсацію за винайм житла, а також пільги після отриманням статусу учасника бойових дій та інші можливості соціального захисту.

До команди однодомуців і бойових побратимів можна долучитись, подавши анкету онлайн на сайті nabir.np.gov.ua  або за QR-кодом. Особисто і з отриманням необхідних консультацій це можна зробити у Центрах надання адміністративних послуг, що діють у райцентрах Житомирської області. «Гаряча» телефонна лінія для отримання відомостей щодо вступу до об’єднаної штурмової бригади «Лють» - 0-800-100020. 




Відділ комунікації поліції Житомирської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux