Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Любарі поліцейські затримали нетверезого водія з розфасованим амфетаміном
Опубліковано 07 серпня 2019 року о 10:55

7 серпня уночі поліцейські групи реагування Любарського відділення за порушення Правил дорожнього руху у райцентрі зупинили автомобіль «Opel Ascona». Його водій спочатку намагався втекти від інспекторів, а згодом був змушений виконати їх вимогу про зупинку. Причини такої поведінки стали зрозумілі згодом. В автомобілі було виявлено близько десятка згортків з білим порошком, ймовірно, амфетаміном.

Водія, який невпевнено рухався по одній з вулиць міста, а потім ще й не ввімкнув покажчики повороту, поліцейські помітили близько першої ночі. Вимогу інспекторів про зупинку, керманич «Opel Ascona» проігнорував, натомість додавши швидкість. Утім метрів через 300 переслідування поліцейських принесло позитивний результат – водій таки зупинився.

На запитання правоохоронців чоловік спочатку відмовився відповідати, ледь відкривши вікно дверцят. Але цього було достатньо, аби поліцейські упізнали у ньому 36-річного місцевого жителя, який у січні 2019 рішенням суду був позбавлений водійських прав за керування автомобілем у нетверезому стані. Окрім того, чоловік мав явні ознаки сп’яніння. Під час його освідування підозри поліцейських щодо вживання водієм алкоголю підтвердились.
Відтак відносно чоловіка були складені адміністративні матеріали відразу за кількома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення, у тому числі і щодо керування транспортним засобом у нетверезому стані.

А під час поверхневого огляду у кишені водія, а згодом і в автомобілі було виявлено пакунки з білим порошком, ймовірно амфетаміном.

Працівники слідчо-оперативної групи Любарського відділення зафіксували усі обставини події. У медичному закладі, куди чоловіка доставляли для освідування, у нього було відібрано зразки аналізів для визначення присутності в організмі наркотичних речовин.

- Загалом вилучено близько десятка різних згортків з фольги та паперу з психотропною, як ми думаємо, речовиною. Нині слідчі готують клопотання до суду для проведення відповідного експертного дослідження знайденого порошку, - розповіла т.в.о. начальника Любарського відділення поліції Тетяна Підгаєцька.

Експертизу вилученого проведуть фахівці Житомирського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

А затриманому порушникові, окрім адміністративної відповідальності, нині загрожує ще й кримінальна - за незаконне зберігання наркотичних засобів чи психотропних речовин (ст. 309 ККУ). За такі дії він може отримати покарання від штрафу до 3-річного ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux