Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Охорона громадського порядку, профілактика правопорушень, взаємодія з громадою і цілодобова готовність прийти на допомогу – щоденна робота дільничних офіцерів Бердичівщини
Опубліковано 05 листопада 2022 року о 10:12

Робота дільничних офіцерів поліції полягає насамперед у взаємодії з населенням на ввіреній території. Поліцейські спілкуються з людьми, з’ясовують нагальні проблеми та допомагають у їх розв’язанні в межах своєї компетенції. Також правоохоронці перевіряють осіб, які схильні до вчинення правопорушень чи злочинів та тих, що перебувають на профілактичних обліках. Кожен дільничний прагне, аби на його території обслуговування люди почувалися захищеними та у безпеці, тому поліцейські на зв’язку зі своєю громадою 24/7.

 

Завдяки налагодженій комунікації з населенням працівники сектору превентивної діяльності Бердичівського районного відділу, а це також і поліцейські відділів поліцейської діяльності № 1 (м. Андрушівка) та № 2 (смт Ружин), у поточному році розкрили 166 злочинів та припинили низку адміністративних правопорушень.


Дільничний офіцер поліції Денис Сідорко, який віднедавна працює у Семенівській громаді, під час знайомства з місцевими жителями дізнався, що 68-річна пенсіонерка потребує допомоги. Жінка розповіла, що хтось уночі з городу зібрав її урожай. Провівши подворовий обхід, правоохоронець швидко віднайшов правопорушника та вже зібраний урожай заявниці. Тож поліцейський чоловіка доставив до райвідділу, а викрадене повернули господарці.


До дільничного офіцера Василя Кропивницького відділу поліцейської діяльності № 1 регулярно зверталася за допомогою жителька с. Лісівки. Жінка скаржилася на 39-річну доньку, яка знущається з неї. Правоохоронець неодноразово складав на правопорушницю адміністративні матеріали, проводив профілактичні бесіди, але на шлях виправлення жінка так і не стала. У результаті поліцейські оголосили доньці підозру у кримінальному діянні – домашньому насильстві.


А Ружинські дільничні офіцери поліції під час перевірки 37-річного жителя с. Топорів у його будинку виявили речі, які зникли з дачного будинку 62-річної заявниці. Чоловіка дільничні викрили у протиправних діяннях, а заявниці повернули належне їй майно.


Безпосереднє спілкування жителів та дільничного, отримана ними інформація допомагає швидко реагувати на повідомлення та розкривати злочини.


Відтак з початку року офіцери поліції Бердичівщини перевірили як 8000 повідомлень громадян та понад 500 підозрілих осіб, припинили більше 7 тисяч адміністративних правопорушень.


Крім того, дільничні нагадують громадянам про обережність під час спілкування з незнайомцями, а також проводять бесіди й з батьками юних жителів громад та нагадують про дотримання заходів безпеки, у тому числі й під час сигналів «Повітряної тривоги».



Бердичівський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux