Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Житомирські поліцейські вкотре застерігають громадян від надмірної довірливості
Опубліковано 08 вересня 2020 року о 12:39

Упродовж минулої доби, 7 вересня, до підрозділів поліції Житомирщини звернулися четверо жителів регіону із заявами про ошуканство. В одному з випадків правоохоронці оперативно встановили підозрюваного, в інших – з’ясовують обставини та причетних особи. 

До Романівського відділення поліції звернувся житель селища Мирополя. 32-річний заявник поскаржився на чоловіка, якого знав лише на ім’я. За його словами, наприкінці серпня той орендував у нього вартісний велосипед на кілька днів, однак донині не повернув його і зв’язку із позичальником немає.

Правоохоронці кваліфікували подію як шахрайство (ст.190 ККУ) та у результаті першочергових заходів встановили причетність до правопорушення 31-річного жителя райцентру. Двоколісник заявника у чоловіка вилучили. Усі інші обставини з’ясовуються у рамках кримінального провадження.

Від шахрайських махінацій 7 вересня постраждали і троє жителів обласного центру. 

40-річна житомирянка повідомила до міського відділу поліції про те, що у першій половині дня у мікрорайоні Польової біля одного з будинків її перестріли дві жінки. Незнайомки назвались віщунками і, взявшись «знімати наврочення», заволоділи 5 тисячами гривень та ювелірними прикрасами. Усе це заявниця передала в руки «добродійкам» за їх послуги. Коли ж отямилась, зрозуміла, що її ошукали.

50-річний житель Житомира у ході телефонної розмови із нібито «працівником служби безпеки банку» повірив у пропозицію додаткового захисту банківської картки. У результаті, слідуючи інструкціям абонента, перерахував грошові збереження (близько 20 тисяч гривень) зі своєї на, як виявилось згодом, чужу картку. 

Ще один заявник потерпів від шахрайських дій унаслідок продажу комп’ютерних комплектуючих через інтернет-сайт. Відтак чоловік передав невідомому монітор, так і не отримавши за нього коштів. На той час зв’язок із покупцем прогнозовано увірвався. 

За вказаними фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження, у ході яких встановлюють причетних до ошуканств осіб. 

Водночас правоохоронці нагадують про правила безпеки. Найперше з них – не довіряйте незнайомцям, що пропонують вигідні умови чи миттєве вирішення ваших проблем. Перевіряйте всю інформацію, яку вам намагаються нав’язати, в офіційних установах. 

Не вступайте у вербальний контакт з особами, які перепиняють вас на вулиці для того, щоб «поворожити», «зняти порчу» тощо. 

Будьте уважними та обережними у всіх питаннях, що стосуються ваших заощаджень. У неоднозначних ситуаціях або таких, які викликають у вас обґрунтовану підозру, звертайтесь до поліції за номером «102». 
 
Відділ комунікації поліції Житомирської області

 
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux