Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Житомирі поліцейські викрили гастролерку у крадіжці грошей у 81-річного пенсіонера
Опубліковано 21 грудня 2020 року о 14:40

19 грудня з квартири жителя обласного центру зникли понад 61 тисяча гривень. Чоловік швидко звернувся по допомогу до поліцейських, які й розшукали та затримали причетну до крадіжки жительку Донеччини. Нині розпочато досудове розслідування.

Близько 11-ї у дзвінок квартири 81-річного житомирянина подзвонили. Відчинивши двері, пенсіонер побачив кількох жінок та дівчинку. Ті завели розмову про пошук житла, розпитали дідуся про його здоров’я і вже ніби збиралися піти, як раптом звернулися з проханням попити води, мовляв, дитина стомилася. Господар не зміг відмовити у такому проханні та впустив незваних гостей до помешкання.

Жінки жваво спілкувалися з пенсіонером на кухні, ні на хвилю не даючи тому відволіктися. Аж раптом швидко зібралися та пішли геть. А чоловік, відчувши лихе, вирішив перевірити свої заощадження, що знаходились в серванті та виявив зникнення понад 61 тисячі гривень.

Утім, пенсіонер не розгубився та одразу зателефонував до свого сусіда, оперативника карного розшуку Житомирського районного відділення поліції. А той разом з місцевими колегами, швидко з’ясувавши всі обставини та прикмети «гостей», розпочали їх розшук. У результаті на вулиці зупинили підозрілих жінок. Під час поверхневого огляду в однієї з них і вилучили викрадене.

- З’ясувалось, що троє жінок та 9-річна дівчинка - родичі та проживають на Донеччині. Попередньо, поки вся компанія відволікала господаря, одна з них нишпорила по оселі та знайшла гроші. Відтак 22-річну жінку, причетну до крадіжки, затримали та нині вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу, - повідомив т.в.о. начальника Житомирського відділу поліції Сергій Синявський.

У рамках досудового розслідування, розпочатого за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) КК України триває з’ясування всіх обставин події, ролі кожної з учасниць та перевірка щодо їх причетності до вчинення інших правопорушень. Законодавством такі протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

Водночас поліцейські закликають жителів області бути більш уважними та обережними у спілкуванні з незнайомцями, які під різними надуманими приводами приходять до вас додому. Запам’ятайте самі та розкажіть своїм рідним, близьким та сусідам поважного віку прості правила:

- не запрошуйте до власних будинків незнайомців, які просять напитися води, пропонують товари та ліки за вигідними цінами, різні послуги, у тому числі провести «магічні ритуали», привернути удачу, багатство, або ж навпаки, хочуть щось придбати, оглянути тощо. 

- будьте також уважними у разі відвідування вас незнайомцями, які назвались соціальними чи банківськими працівниками, представниками комунальних служб, фармацевтичних компаній чи благодійних фондів та тощо. Якщо ви запросили їх до помешкання - не залишайте таких гостей наодинці та не демонструйте місце, де зберігаються ваші документи, гроші, банківські картки, цінності;

- зауважте, що держава не проводить жодних грошових реформ і ніякі фінансові операції на дому не здійснюються. Всі операції з грошима проводьте тільки у фінансових установах;

- намагайтеся не зберігати вдома значні суми заощаджень.

Будьте розважливими та обережними!

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux