Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Пулинському районі поліцейські розшукали літнього мандрівника
Опубліковано 24 квітня 2020 року о 12:11

Пошуки 67-річного жителя с. Бабичівки, який поїхав з дому на велосипеді і зник, тривали упродовж кількох днів. 23 квітня поліцейські виявили чоловіка на автошляху Київ – Чоп за кілька кілометрів від його села. Попри наміри мандрувати далі, поліцейські переконали селянина у необхідності повернутись додому і не залишати обійстя на період дії карантинних обмежень.

Уранці 22 квітня до Пулинського відділення поліції звернувся чоловік, який повідомив про безвісне зникнення свого 67-річного брата. За словами заявника, він приїхав до батьківського обійстя у с. Бабичівці, де під доглядом ще одного сина проживає і його старенька матір. Проте вдома застав лише господиню. Згодом з’ясувалось, що брат поїхав з дому велосипедом ще зо днів шість. Відтоді вісток про нього не було. Мобільного телефона чоловік теж не мав.

– Зважаючи, що у нашому районі проходить ділянка автодороги Київ – Чоп, а зниклий уже поважного віку і пересувався велосипедом. Тож ми розуміли ризики і завданням було чимшвидше встановити його місцеперебування. Відтак ми здійснили низку заходів, необхідних для цього, - розповів начальник Пулинського ВП ГУНП Віктор Лисюк.

Розшуківці встановили коло осіб, з якими зазвичай спілкувався чоловік, поспілкувались із жителями навколишніх сіл і залишили орієнтування з прикметами розшукуваного у торговельних закладах району. Було з’ясовано, що чоловіка бачили у сусідніх населених пунктах, але куди він поїхав далі, залишалось невідомим.

Про схожого за описом пенсіонера, який велосипедом рухався автодорогою Київ – Чоп, поліцейським повідомили люди надвечір 23 квітня. Правоохоронці перевірили інформацію і справді зупинили розшукуваного чоловіка на трасі за кілька кілометрів від його села. Він зізнався, що залишив домівку в особистих справах, увесь цей час перебував у знайомих і намірів повернутись назад поки не мав. Однак у ході бесіди розшуківці таки переконали літнього мандрівника у недоцільності таких поїздок у період карантину і роз’яснили визначені обмеження щодо осіб віком від 60 років. Тож під супроводом поліцейських пенсіонер повернувся до свого обійстя.

Правоохоронці закликають громадян до виявлення високої самосвідомості. В особливий період у країні важливо не порушувати визначені карантинні обмеження, у першу чергу, щоб зберегти власне здоров’я і не наражати на небезпеку інших. Дотримуйтесь належних правил самі та вимагайте цього від літніх батьків чи родичів. У разі необхідності, подбайте про їх першочергові потреби у харчуванні, придбанні ліків, сплаті комунальних послуг тощо.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux