Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Коростені поліція затримала причетного до пограбування школярки
Опубліковано 12 березня 2021 року о 11:23

На вулиці райцентру незнайомець видер з рук 11-річної дівчинки телефон та втік. Встановити особу грабіжника поліцейським допомогли діти, які стали очевидцями події та зателефонували на спецлінію «102». Вже за годину чоловіка затримали та нині у рамках кримінального провадження триває з’ясування всіх обставин події.

11 березня близько 15:40 до поліції надійшло повідомлення про пограбування дівчинки. Схвильований дитячий голос повідомив оператору «102», що чоловік відібрав у подружки телефон і втік.

На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група Коростенського райуправління поліції. Як з’ясувалось, група дітей гуляла у дворі багатоповерхівки. В якийсь момент до однієї з дівчаток, яка тримала в руках вартісний мобільний телефон, підійшов чоловік та попросив зателефонувати. 11-річна школярка відмовила незнайомцю, натомість той вихватив ґаджет з її рук та втік. Утім друзі дитини не розгубилися та зателефонували до поліції. Діти описали правоохоронцям зовнішній вигляд чоловіка та вказали напрям, в якому той пішов.

Вже за годину чоловіка, схожого на причетного до пограбування, затримали оперативники карного розшуку поблизу місцевого ломбарду. У нього був телефон, що належав дитині. Відтак чоловіка, 33-річного місцевого жителя, доставили до райуправління поліції.

Нині у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 186 (Грабіж) КК України, триває з’ясування всіх обставин події. Фігурант вже був раніше засуджений за низку майнових злочинів, у тому числі й грабіж.

Відповідно до чинного законодавства причетному до пограбування може загрожувати
позбавлення волі на строк від 4 до 6 років. Нині вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Водночас поліцейські нагадують батькам: нині, під час дистанційного навчання та весняних канікул, діти значну частину часу можуть залишатися без нагляду дорослих. Тож нагадайте їм правила безпеки та обговоріть алгоритм дій у разі різних ситуацій вдома чи на вулиці. Крім того, замисліться: чи дійсно потрібні неповнолітнім вартісні мобільні телефони для зв’язку під час прогулянок та навчання у школі? Будьте розважливими та навчайте цього своїх дітей.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux