Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Житомира викрили трьох місцевих жителів у крадіжці грошей з чужого банківського рахунку
Опубліковано 02 лютого 2021 року о 09:11

Троє житомирян протягом двох днів розраховувались у магазинах знайденою банківською карткою 47-річної містянки. Наразі їм повідомлено про підозру у скоєнні крадіжки.

До Житомирського районного управління поліції звернулася 47-річна житомирянка, яка повідомила, що її обікрали. За словами заявниці, нещодавно вона виявила відсутність банківської картки, а, звернувшись до банківської установи, з’ясувала, що з її рахунку протягом двох днів знімалися грошові кошти. 

Оперативники встановили, що до зникнення грошових коштів причетні троє місцевих жителів, віком 34, 44 та 25 років.  Перший знайшов чужу банківську картку у терміналі самообслуговування і вирішив закупитися у навколишніх продуктових магазинах. Закінчивши закупи, чоловік залишив картку вдома. Це побачив його брат. Молодик вирішив перевірити, чи залишилися грошові кошти на рахунку, і теж здійснив декілька покупок. Після завершення шопінгу, він викинув картку неподалік свого будинку. Там її і знайшов 25-річний житомирянин, який також вирішив збагатитися за чужий рахунок і шляхом безконтактного розрахунку придбав собі продуктів харчування та промислових товарів. Загалом закупи зловмисників вартували потерпілій близько 6000 гривень.

Наразі вищевказаним особам повідомлено про підозру у скоєнні крадіжки і покарання для них визначить суд. 

Правоохоронці наголошують, що використання чужих банківських карток кваліфікується як крадіжка коштів (ст. 185 ККУ) і тягне за собою кримінальну відповідальність. За чинним законодавством таємне викрадення чужого майна карається штрафом, громадськими або виправними роботами, піврічним арештом, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.

Якщо ви знайшли чужу платіжну картку, віддайте її до найближчого відділення відповідного банку. Цим ви допоможете людині, яка її загубила, а себе убережете від зайвих неприємностей. Якщо ж Ви є власником банківської картки з безконтактним способом розрахунку, постійно контролюйте її наявність. Після виявлення відсутності вказаного платіжного засобу, одразу ж повідомте про це на гарячу лінію банку, щоб заблокувати можливість її використання.

Житомирське районне управління поліції
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux