Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині за добу поліцейські викрили 5 крадіїв
Опубліковано 21 вересня 2021 року о 11:28

Правоохоронці зібрали інформацію, що свідчить про причетність до правопорушень, та розшукали тих, хто останніми днями викрадали товари з крамниць, інструменти з підсобних приміщень та особисте майно. Нині за всіма фактами тривають розслідування. Причетним до крадіжок загрожує покарання аж до позбавлення волі.

На Любарщині уночі 20 вересня з території місцевої крамниці невідомий викрав меблі та пошкодив інше майно. На місці події працівники слідчо-оперативної групи відділення поліції з’ясували, що протиправні дії  були вчинені у період з 22.00 до 4.00. З майданчика торгівельного закладу зникли стіл, стільці та телевізійна антена. До того ж ймовірно, сподіваючись приховати свою причетність до злочину, невідомий пошкодив камеру відеоспостереження та електролічильник. Утім це не завадило оперативникам карного розшуку викрити у крадіжці 34-річного жителя с. Громади. За місцем проживання чоловіка поліцейські вилучили чуже майно.

Цього ж дня до житомирських поліцейських звернулись працівники супермаркету із повідомленням про крадіжку товарів. На місці події з’ясувалось, що один з покупців намагався пронести повз касу шоколад загальною вартістю майже 800 гривень. Особу нечесного відвідувача встановили – це 28-річний житель обласного центру. Чоловік вже був раніше неодноразово викритий у вчиненні крадіжок.

Ще одного причетного до крадіжки з крамниці, учиненої раніше, розшукали оперативники кримінальної поліції Житомирського райуправління. Кілька діб тому вночі було пошкоджено вітрину в магазині, розташованому в мікрорайоні Крошня обласного центру. З торгівельного закладу зникли харчові продукти та спиртне. Як з’ясували поліцейські, правопорушення вчинив раніше судимий 21-річний житомирянин.

Неприємністю завершилось спілкування 35-річної житомирянки зі знайомим. Після розмови, що кілька днів тому сталася на вулиці, жінка не знайшла у сумці свого мобільного телефона. Поліцейські встановили, що саме 37-річний місцевий житель скористався неуважністю жінки та непомітно витягнув її ґаджет. Відомо, що чоловік раніше вже був засуджений за подібні злочини.

У ніч з 18 на 19 вересня з підсобного приміщення, що належить жителю Брусилівської громади, зникла мотокоса. На місці події поліцейські з’ясували, що всередину невідомий потрапив, пошкодивши дверну скобу. У ході проведених заходів поліцейські встановили причетність до крадіжки 15-річного місцевого жителя.

Нині за всіма фактами тривають досудове розслідування. Слід зазначити, що ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) КК України за такі протиправні дії передбачено покарання від штрафу до 5-річного обмеження волі. Водночас у разі повторного вчинення такого кримінального правопорушення причетному загрожує арешт на строк від 3 до 6 місяців або обмеження чи позбавлення волі на строк до 5 років (ч. 2 ст. 185 ККУ). Якщо ж крадіжка поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, винуватцю може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 6 років (ч. 3 ст. 185 ККУ).

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux