Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Бердичівщині поліцейські викрили нетверезого чоловіка в угоні автомобіля
Опубліковано 02 серпня 2022 року о 14:37

1 серпня у с. Реї Гришковецької громади місцевий житель сів за кермо чужого автомобіля, припаркованого поблизу магазину, та поїхав геть. Поліцейські Бердичівського райвідділу затримали водія викраденого авто. Чоловік перебував у  стані алкогольного сп’яніння. Розпочато досудове розслідування.

До поліції надійшло повідомлення від 62-річного жителя с. Старого Солотвина про викрадення його автомобіля «ВАЗ-2104», що був припаркований біля крамниці у с. Реї.

Працівники групи реагування Бердичівського РВ разом з оперативниками карного розшуку виїхали на місце події. Утім, уже дорогою до населеного пункту виявили на узбіччі розшукуваний автомобіль. За кермом транспортного засобу, в якому закінчилось пальне, знаходився 47-річний житель с. Реї. У салоні також був пасажир, 68-річний односелець водія. Обидва мали явні зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. За результатами освідування у водія викраденого легковика була зафіксовано 2,72 проміле алкоголю в крові.

За таких обставин патрульні оформили стосовно водія адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) та ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.

Керманича авто поліцейські затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України та доставили до райвідділу. Слідчі розпочали досудове розслідування та оголосили чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

За чинним законодавством такі протиправні дії караються обмеженням або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Водночас поліція застерігає власників транспортних засобів: у жодному разі не залишайте їх без нагляду навіть на нетривалий час. Ваша відповідальність та застережні заходи стануть запорукою безпеки належного вам транспорту.

Бердичівський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux