Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Нетверезий водій вчинив ДТП та намагався відкупитися: ємільчинські поліцейські задокументували порушення
Опубліковано 16 вересня 2023 року о 11:40

Уранці 15 вересня правоохоронці під час патрулювання помітили автомобіль «Renault Kangoo», що знаходився у кюветі між селами Степанівкою та Королівкою Ємільчинської громади. Поліцейські поспішили на допомогу та з’ясували, що ДТП сталася вночі, а водій, 59-річний житель Київщини, травм не отримав.

 

Правоохоронці попередньо встановили, що транспортний засіб опинився за межами проїзної частини через те, що керманич не обрав безпечної швидкості руху та не впорався з керуванням.


Під час спілкування з чоловіком інспектори помітили, що він перебуває у стані сп’яніння. Відтак йому запропонували пройти відповідне освідування. Результат - 1,34 проміле алкоголю в крові. Чоловік повідомив, що вживав спиртне уже після дорожньо-транспортної пригоди.


Аби уникнути передбаченої за такі дії адміністративної відповідальності, водій запропонував поліцейським гроші. Тож на місце події було викликано слідчо-оперативну групу місцевого відділення поліції, працівники якої задокументували всі обставини.


За фактом надання неправомірної вигоди службовій особі слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 КК України.


Такі дії караються штрафом від 1 тисячі до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 4 років, або позбавленням волі на той самий строк.


Окрім того, відносно водія поліцейські оформили адміністративні матеріали за ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів..) та ч. 4 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння…) КУпАП.


Нагадаємо, вживання особою, яка керувала транспортним засобом після дорожньо-транспортної пригоди алкоголю, тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 2 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.


Звягельський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux