Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині триває відбір до бригади «Лють»: кандидати проходять співбесіди з поліцейською комісією (ВІДЕО)
Опубліковано 17 березня 2023 року о 16:17

17 березня в Головному управлінні Нацполіції в області відбулось чергове засідання колегіального органу. 25 добровольців розповідали про себе, свою мотивацію та розуміння завдань, які виконуватимуть у складі штурмової бригади. 

 

Серед кандидатів - жителі зі всієї Житомирщини: Бердичева та Овруча, Коростеня, Коростишева та Олевська тощо. Також є кілька чоловіків з сусідніх областей. Їх вік – від 18 до 52 років. Дехто з них вже має досвід протистояння ворогу ще до повномасштабного вторгнення, інші – вчорашні студенти та звичайні трударі. Але всі вони єдині в одному: окупантів потрібно гнати з рідної землі. Саме це члени комісії чують практично від кожного кандидата.


Житомирянин Андрій Риженко – інженер, а також здобуває ще одну освіту. Він зібрав детальну інформацію про завдання штурмової бригади, відтак добре розуміє, чим займатиметься. Розповідає, що родина підтримує його у такому рішенні.


Віктор Мельник – енергетик, але зі значним бойовим досвідом. Ще у 2016 році, після закінчення строкової служби, продовжив її за контрактом, був кулеметником у розвідувальному взводі.


На питання членів комісії, чому прийняв рішення йти у штурмову бригаду, адже, як енергетик, міг би отримати «бронь», відповідає:


- Навіть працюючи в цивільній компанії, війна не оминає: саме зараз колеги готуються до виїзду на Херсонщину для відновлення мереж. Але я не можу дозволити собі просто працювати, тому коли дізнався від знайомого про набір – одразу ж подав заявку.


Бердичівлянин Михайло Соломко працює на Одещині, забезпечує охорону об’єктів інфраструктури. Але, дізнавшись про відбір до бригади «Лють», заповнив анкету, повернувся додому та пройшов попередні етапи відбору. Він стверджує, що саме зараз потрібно дати відсіч ворогу, аби нашим дітям не довелося цього робити.


Кандидати чітко й швидко відповідають на питання, демонструючи готовність стати на захист України. Після успішного проходження цього етапу на них чекає наступний – підготовка та практичні навчання на полігонах, в умовах, наближених до бойових.


Тим часом у країні триває набір до Об’єднаної штурмової бригади Національної поліції, як і загалом до «Гвардії наступу». Всі бажаючі можуть долучитись, подавши анкету онлайн на сайті nabir.np.gov.ua. Консультації – у Центрах надання адміністративних послуг у населених пунктах Житомирщини. «Гаряча» телефонна лінія 0-800-100 020.


Відділ комунікації поліції Житомирської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux