Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині поліцейські офіцери безпеки проходять стажування у закладах загальної середньої освіти
Опубліковано 26 січня 2024 року о 10:03

Після навчання у Національній академії внутрішніх справ 23 діючих працівники поліції Житомирської області розпочали стажування у ліцеях. Варто зазначити, що поліцейські опікуються безпекою у ліцеях тимчасово, допоки у найближчому майбутньому не буде оголошено набір на офіцерів СОБ, які пройдуть відбір та навчання. 

Про свої повноваження розповів офіцер безпеки Максим Фещук:

«Ми приходимо до початку освітнього процесу та оглядаємо навчальні класи, приміщення, прилеглу територію та укриття, щоб виключити наявність підозрілих предметів. Коли розпочинається навчання, моє завдання контролювати, щоб до ліцею не заходили сторонні особи. Якщо ж такі з’являються, я перевіряю їх документи, ми маємо планшетні пристрої, за допомогою яких встановлюємо особу. Також за допомогою металошукача перевіряємо на наявність небезпечних предметів».

Під час навчання лунає повітряна тривога, поліцейський перевіряє, чи не залишилися діти на території установи та супроводжує їх до укриття. Про те, що в ліцеї з’явився офіцер поліції учні вже знають, дехто вже встиг познайомитись особисто. Ліцеїсти поділилися своїми припущеннями та думками щодо появи правоохоронця в закладі освіти:

«Директор нашої школи найняв нам поліцейського, щоб до нас не зайшли погані люди. І сьогодні я попросила дати мені «п’ять» і він дав мені «п’ять» тому, що він крутий поліцейський, мені це сподобалось», – розповідає учениця 5-гокласу Анна.

Старші учні та батьки розуміють, що в країні війна, тому поліцейський – це захисник, який дбатиме про безпеку усіх учасників освітнього процесу.

«Коли з’явився поліцейський, то для наших дітей це – в першу чергу – безпека», – говорить тато синів, які навчаються в даному ліцеї.

Директор ліцею розповідає, що даний проєкт важливий і необхідний у період воєнного стану в країні:

«При сьогоднішній ситуації, моя думка, що поліцейський має бути обов’язково. У нас вимоги, що всі входи та виходи мають бути відчиненими, тому проконтролювати їх складно, а з чим заходять діти та відвідувачі – невідомо. Я вважаю, що цей проєкт позитивний та необхідний не тільки в прикордонних регіонах, а й у всій Україні».

Незабаром в учбових закладах встановлять металодетектори та «тривожні кнопки виклику», якими можна скористатися у разі небезпеки. Даний проєкт реалізується за ініціативи керівництва держави, Міністерства освіти і науки, Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції України.


Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux