Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині двоє нетверезих водіїв намагалися уникнути відповідальності за допомогою хабарів
Опубліковано 17 липня 2023 року о 15:21

Поліцейські викрили жителів Бердичівського та Звягельського районів у керуванні автомобілями у стані сп’яніння. Аби уникнути покарання, порушники намагалися «вирішити питання» за допомогою неправомірної вигоди, пропонованої правоохоронцям. 


Увечері 14 липня на автошляху між селами Райгородком та Мартинівкою поліцейські зупинили для перевірки автомобіль ВАЗ-2101. За кермом легковика знаходився 27-річний житель Райгородоцької громади. Поліцейські виявили, що чоловік має явні ознаки сп’яніння, відтак запропонували йому пройти відповідне обстеження.


Однак водій відмовився, тож поліцейські проінформували його, що за таких обставин чинним законодавством передбачено складання адміністративного протоколу за ст. 130 (Керування транспортними засобами… особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння…) КУпАП. Під час оформлення документів чоловік запропонував поліцейським 10 тисяч гривень «відкупного». Тож усі обставини задокументували працівники слідчо-оперативної групи Бердичівського райвідділу поліції.


Наступної доби нетверезого водія за кермом «Аudi А6» виявили поліцейські Звягельського райвідділу поліції. 41-річний водій також відмовився проходити обстеження. А потім запропонував 200 доларів США інспекторам поліції, аби ті «закрили очі» на порушення.


Слідчо-оперативна група Звягельського райвідділу поліції задокументувала обставини. Відносно чоловіка склали адміністративні протоколи за нетверезе водіння та відсутність документів на право керування транспортним засобом. Відомо, що він вже не вперше сідав за кермо автомобіля у нетверезому стані та нині у суді знаходяться на розгляді відповідні матеріали.


За обома фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.


За чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафом від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавленням волі на строк від 2 до 4 років.

 

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux