Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині волевиявлення громадян проходить спокійно
Опубліковано 31 березня 2019 року о 12:45

Станом на 12.00 поліцейські зареєстрували  13 повідомлень про можливі порушення. Усі факти нині документуються та перевіряються.  Про це повідомив керівник поліції області В’ячеслав Печененко.

Брифінг керівника ГУНП відбувся у рамках Незалежного громадського арт-центру «Вибір житомирян» щодо поточного стану роботи та забезпечення правопорядку під час голосування в громадах області.

– Дільниці Житомирщини розпочали свою роботу вчасно і волевиявлення громадян відбувається у спокійному режимі. Є повідомлення про завчасне відкриття ДВК у м. Коростені. Зараз разом з іншими повідомленнями про ймовірні порушення усі відомості перевіряються, - розпочав керівник поліції Житомирщини В’ячеслав Печененко. - Загалом же станом на 12 годину поліція зареєструвала 13 повідомлень, пов’язаних з можливим порушенням виборчого законодавства. Серед них є таке, що може мати ознаки кримінального правопорушення. 

Так, на одній з виборчих дільниць м. Малина у реєстрі виборців виявлено прізвище померлої особи із відміткою про використання нею права голосу. На місці події наразі працює слідчо-оперативна група. Після проведення необхідної перевірки буде вирішено правову кваліфікацію події.

Інші повідомлення стосуються:
- проведення здійснення виборчої агітації у день голосування у кількох районах; 
- волевиявлення без надання підтверджуючих особу виборця документів у кількох районах; 
- фотографування виборчих бюлетенів в обласному центрі;
- пошкодження бюлетеня у м. Коростишеві;
- спроби винесення бюлетеня у м. Бердичеві. 

Керівник поліції Житомирщини зазначив, що вся інформація надходить і опрацьовується оперативним штабом у Ситуаційному центрі ГУНП, правоохоронці адекватно реагують на всі повідомлення, за необхідності на місця виїжджають слідчо-оперативні групи для фіксації можливих правопорушень.

Вячеслав Печененко звернув увагу журналістів на перевірку відомостей щодо можливих порушень перед публікацією матеріалів, що у разі необхідності  можна зробити, звернувшись до прес-центру поліції області за тел. 40-73-73, 067-413-54-45.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux