Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині слідчі поліції повідомили про підозру підприємцю та його пособнику у заволодінні понад 300 тисячами бюджетних коштів
Опубліковано 01 квітня 2021 року о 10:59

31 березня детективи Слідчого управління ГУНП Житомирщини, за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР НПУ та процесуального керівництва обласної прокуратури, повідомили про підозру директору товариства з обмеженою відповідальністю та інженерові технічного нагляду у заволодінні бюджетними коштами та внесені неправдивих відомостей до офіційних документів.

Підрядник у серпні-грудні 2019 року проводив будівельні роботи з реконструкції спортивного майданчика у смт Народичах Житомирської області. Діючи за попередньою змовою з інженером, підприємець вніс до актів приймання виконаних робіт неправдиву інформацію та завищив ціни на роботи та матеріали. У результаті таких дій він заволодів бюджетними коштами Народицької громади на суму понад 340 тисяч гривень.

Нині тривають слідчі дії у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

За такі дії чоловікам загрожує від 5 до 8 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводять детективи слідчого управління ГУНП за оперативного супроводження УСР в Житомирській області ДСР НПУ та процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Нагадаємо, у грудні 2020 року слідчі поліції Житомирщини завершили розслідування розтрати півмільйона гривень під час ремонту школи у м. Овручі. Фігурантами провадження є ці ж особи та замовник, які заволоділи понад 500 тисячами гривень бюджетних коштів шляхом видачі неправдивих офіційних документів (актів приймання виконаних робіт) під час проведення капітального ремонту навчального закладу.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux