Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині поліцейські провели понад 14,7 тисяч перевірок дотримання карантинних обмежень
Опубліковано 07 грудня 2021 року о 10:24

З початку запровадження в області «червоного рівня» епіднебезпеки правоохоронці виявили майже 3,5 тисячі порушень правил щодо карантину людей. З 6 грудня в Україні уведено зміни до карантинних обмежень задля запобігання поширенню коронавірусу SARS-CoV-2, відтак поліцейські закликають громадян дотримуватися визначених правил.

Станом на 7 грудня  на території області клінічно підтверджено 136 057 випадків захворювання на коронавірус COVID-19. Водночас від ускладнень коронавірусної хвороби померли 3076 жителів регіону, з них 16 – за минулу добу.

Поліцейські разом з представниками Держпродслужби та органів місцевого самоврядування продовжують профілактичну роботу серед населення та проводять перевірки суб’єктів господарювання у різних сферах діяльності щодо дотримання працівниками та відвідувачами необхідних вимог протиепідемічної безпеки. З початку введення на Житомирщині «червоного» епідеміологічного рівня небезпеки вони здійснили 14 733 таких перевірки.

За цей час було зафіксовано 3482 правопорушення, з них у 2701 випадку громадяни ігнорували вимоги щодо використання засобів індивідуального захисту (ч. 2 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП). Також поліцейські оформили 781 адміністративний протокол за порушення, вчинені власниками та працівниками розважальних та торгівельних закладів, інших установ, перевізниками (ч. 1 ст. 44-3 КУпАП).

Загалом з початку 2021 року працівники поліції склали 17,8 тисяч адміністративних матеріалів за порушення карантинних обмежень.

Шановні громадяни! Зверніть увагу, що з 6 грудня були оновлені правила роботи у жовтому та червоному рівнях епіднебезпеки.

Зокрема, під час дії «червоного» рівня, у якому все ще знаходиться Житомирщина, забороняється робота: закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос; ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо; закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл; непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів; закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки, а також проведення масових заходів. Водночас робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів на червоному рівні не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил.

Важливо: вказані обмеження не діють у тих випадках, якщо 100% співробітників (організаторів) та відвідувачів (учасників) вказаних закладів (заходів) будуть повністю імунізовані та мають зелений COVID-сертифікат, негативний результат ПЛР-тестування чи експрес-тестування на антиген (дійсний 72 години) або сертифікат про одужання.

Окрім того, для будь-яких рівнів епіднебезпеки заборонено: робота закладів освіти, якщо на самоізоляції перебуває більш як 50% здобувачів освіти та співробітників; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місце самоізоляції чи обсервації. Ці правила не скасовуються навіть за наявності COVID-документів.

Поліцейські закликають жителів Житомирщини дотримуватися визначених правил карантину. Будьте терплячими, виявляйте взаємоповагу. Тільки разом ми зможемо завадити поширенню хвороби!

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux