Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині під час координаційної наради правоохоронці відмітили зменшення кількості кримінальних правопорушень
Опубліковано 11 лютого 2020 року о 14:03

11 лютого в прокуратурі області відбулась підсумкова нарада керівників правоохоронних органів та підрозділів регіону за участі голови Житомирської облради Володмира Ширми та першого заступника голови ОДА Володимира Федоренка. Її тема – стан запобігання та протидії злочинності в сучасних умовах.

Розпочинаючи роботу наради, прокурор області Олег Василів відзначив як позитивні, так і негативні  складові минулого року та підкреслив, що 2020 становить нові завдання та виклики перед правоохоронцями Житомирщини. Більш детальніше на аналізі діяльності кожного з регіональних відомств зупинився перший заступник прокурора області Мирослав Пацкан.

Відтак в області на 9,2% зменшилась кількість зареєстрованих кримінальних правопорушень, у тому числі на 15,8% тяжких злочинів. На 16,9% менше учинено умисних вбивств. Позитивна тенденція і щодо зменшення на 15,1% злочинів проти власності.

У свою чергу, начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області Сергій Крупєй, аналізуючи роботу підрозділу, серед іншого зазначив:

- Більше, майже на третину  (28,3%),  виявлено кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотиків. Більше встановлено  і причетних до цих злочинів осіб – у 75% випадках, у тому числі 72,5% - по фактам продажу наркотичних засобів.

Керівник поліції представив присутнім нового начальника Управління протидії наркозлочинності ГУНП Руслана Шусту.

Також учасники наради обговорили результати протидії правопорушенням у сферах  грального бізнесу, надрокористування, діяльності автозаправних станцій. Окремо та більш детально зупинились на лісовій галузі.

- Діяльність у сфері лісокористування формує до 7% бюджету області. Ліси займають третину території Житомирщини. Це значні показники, але нинішня ситуація у цій галузі є незадовільною і може мати непрогнозовані наслідки. Тому, у першу чергу, потрібні законодавчі зміни у діяльності лісівників, - наголосив голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Також він підкреслив, що депутатський корпус та лідери громад націлені на продуктивну співпрацю з правоохоронцями, оскільки питання безпеки є пріоритетними, а у рамках Комплексних програм протидії злочинності реалізуються конкретні заходи для цього.

За результатами координаційної наради буде прийнято відповідну постанову із завданнями підрозділам правоохоронних органів Житомирщини.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux