Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За добу поліція Житомирщини розшукувала трьох школярів
Опубліковано 22 квітня 2021 року о 11:24

Двоє учнів молодших класів житомирської загальноосвітньої школи зникли після занять. А 7-річну жительку м. Коростеня батьки загубили під час відпочинку. В обох випадках дітей швидко розшукали та нині з ними все гаразд. Водночас правоохоронці закликають батьків відповідально ставитися до виховання дітей та навчати їх правил поведінки у неоднозначних ситуаціях.

В обідню пору 21 квітня до Житомирського райуправління поліції надійшло тривожне повідомлення про зникнення двох дітей, віком 7 та 8 років. Як з’ясувалось, зниклі сестричка та братик навчаються в одній зі шкіл обласного центра, а проживають у пригороді. До навчального закладу їх привозять та забирають батьки власним автотранспортом. Цього дня, як і завжди, вчителька провела дітей до виходу, аби ті дочекалися тата. Утім уже через кілька хвилин виявилося, що школярики зникли.

Про розшук дітей були повідомлені всі наряди, що працювали в місті. Розпочалися відповідні заходи для встановлення їх місця знаходження. На щастя, вже через пів години з’ясувалось, що дітлахи вирішили самостійно дістатися додому, не чекаючи батьків. Там їх і знайшли. З юними мандрівниками та родиною поспілкувалися ювенальні поліцейські, аби у майбутньому більше не ставалося таких неприємностей.

Опівночі до Коростенського райуправління поліції звернулись батьки 7-річної дівчинки. За їх словами, вони з вечора не можуть знайти дитину.

На місце події вирушила слідчо-оперативна група,  інспектор ювенальної превенції, кінолог зі службовим собакою та працівники інших підрозділів. Правоохоронці розпочали першочергові заходи із розшуку дитини, водночас працюючи з батьками та місцевими жителями, аби з’ясувати обставини її зникнення.

Під час розмови з батьками дівчинки стало зрозуміло, що вони упродовж дня вживали спиртне у різних компаніях, а згодом повернулися додому. І лише вночі зрозуміли, що у квартирі немає молодшої доньки. Родичі та сусіди нічого повідомити про можливе місце знаходження дитини не змогли.

Лише детально розпитавши матір, стало відомо, що за однією з адрес, де вона гостювала, також була й дівчинка. Саме там поліцейські й знайшли дитину, яка вже спала.

Відносно обох батьків правоохоронці склали матеріали про адміністративне правопорушення, передбачені ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) КУпАП України. За таке правопорушення передбачені штрафні санкції. Водночас поліцейські поінформували про обставини події соціальні служби для взяття родини на облік та відповідний супровід.

Правоохоронці закликають батьків бути відповідальними та навчати дітей правил поведінки у різних ситуаціях. Варто щоразу їм нагадувати про особливості дороги до школи та додому, навчити, до кого можна звернутися, якщо загубився, раптово захворів, потрапив у неприємності тощо. Пам’ятайте, від вашої уважності та виховання дітей залежить їх безпека!

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux