Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Житомирському районі поліцейські вилучили зброю та боєприпаси
Опубліковано 23 січня 2021 року о 13:30

22 січня під час проведення слідчих дій поліцейські Житомирського відділу поліції під процесуальним керівництвом Житомирської місцевої прокуратури вилучили 6 одиниць вогнепальної зброї та понад 600 набоїв.  До незаконного обігу, попередньо, причетні 4 осіб, один із них затриманий. Поліцейські встановлюють походження та призначення арсеналу.

Усі слідчі дії, 2 санкціоновані обшуки та кілька  оглядів у домогосподарствах та  лісових масивах, проводились у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Пістолет та дві сотні патронів різного калібру правоохоронці виявили під час санкціонованого обшуку домогосподарства, розташованого на території Бобровського дачного масиву.

Цього ж дня у с. Михайлівці за місцем проживання 21-річного чоловіка поліцейські виявили незареєстровані рушницю "ИЖ" та автомат іноземного виробництва, сигнальний пістолет та майже 400 набоїв калібру 7, 62 мм.

Власника вказаної зброї поліцейські затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

У с. Ульянівці поліцейські провели огляди за місцями проживання 2 осіб. В усіх вилучені заборонені до вільного обігу речі - пістолети, набої, ножі.

Також огляд був проведений і в лісовому масиві, неподалік с. Ульянівки, де був облаштований сховок із зберігання зброї.

Загалом вилучено 6 одиниць зброї, понад 6 сотень набоїв різного калібру, арбалет, ножі та інше.

Усе виявлене направлено на експертне дослідження, за результатами якого прийматиметься правове рішення щодо відповідальності власників зброї.

- Один з найбільших сховків ми виявили у лісовому масиві, автоматичну зброю та велику кількість набоїв під час одного з обшуків у місцевого мешканця - розповів начальник відділу №1 Житомирського районного управління  поліції Володимир Богатков.

Санкція статті, за якою ведеться досудове розслідування, передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін  до 7 років.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux