Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Житомирі на охорону публічного порядку вийшли патрулі нацгвардійців
Опубліковано 02 серпня 2019 року о 18:03

З серпня поряд з поліцейськими нарядами в обласному центрі порядок та безпеку громадян вартуватимуть і патрулі Нацгвардії. Таке рішення прийнято керівництвом МВС щодо всієї держави і основна його мета – попередження правопорушень.

Спільний інструктаж та стройовий огляд військовослужбовців і поліцейських 2 серпня провели начальник ГУНП в області В’ячеслав Печененко та командир військової частини 3047 Олексій Мельник, які визначили обсяги та завдання для патрулів, а також механізми взаємодії із поліцією. Окрім нацгвардійців до військової частини прибули патрульні, спецпризначенці роти поліції особливого призначення ГУНП, поліцейськ охорони та Житомирського відділу поліції, які заступають на охорону правопорядку в обласному центрі.

- Збільшення кількості патрулів однозначно має превентивний ефект, тому ми очікуємо відчутний позитивний результат від роботи нацгвардійців, - сказав очільник поліції області. – Запровадження такої практики дозволить нам перекрити безпосереднім наглядом  так звані проблемні зони, а також загалом розширити і межі, і щільність патрулювання обласного центра.

Загалом до охорони публічного порядку та безпеки планується щодобово залучати 49 нацгвардійців у складі 13 піших нарядів та 2 автопатрулів, які працюватимуть у місцях масового відпочинку громадян, поблизу торгівельних та розважальних закладів, а також у залежності від ситуації у районах з найбільшою кількістю зареєстрованих вуличних злочинів.

Службу вони нестимуть п’ять днів на тиждень по шість годин. При ускладненні оперативної обстановки, за якою в онлайн-режимі стежитимуть за допомогою планшетів, підключених до Інформаційного порталу НПУ, час чергування може змінюватися.

-  Наші військовослужбовці пройшли відповідні навчання для самостійного несення служби, де їм вкотре нагадали  про наявні повноваження та права щодо дій в тих чи інших ситуаціях, а також познайомили із роботою Інформаційної системи НПУ в онлайн-режимі, - прокоментував Олексій Мельник.

Відтак нацгвардійці можуть зупиняти транспортні засоби, перевіряти документи, опитувати осіб, здійснювати поверхневу перевірку і огляд. Окрім цього мають право вимагати від громадян залишити місце або обмежити їм доступ до певної території, обмежити пересування особи, транспортного засобу та інше.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux