Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Тактико-спеціальні навчання поліцейські провели у двох суміжних районах Житомирщини
Опубліковано 20 лютого 2021 року о 18:42

20 лютого навчально-тренувальні заходи поліцейські провели на територіях Бердичівського і Житомирського районів. Навчання передбачали алгоритм взаємодії у рамках кількох поліцейських операцій і були спрямовані на відпрацювання ефективності та злагодженості дій територіальних підрозділів поліції у складних та нестандартних ситуаціях.

Поліцейські-учасники тренувальних заходів, зокрема, відпрацьовували алгоритм оперативного розкриття розбійного нападу у м. Бердичеві. За умовним завданням, на одній з вулиць райцентру група невідомих осіб із погрозами застосування зброї силоміць відібрала у чоловіка сумку із грошима. Після того нападники автомобілем зникли. 

На місці події працювали слідчо-оперативні групи ГУНП в області та Бердичівського районного відділу поліції. Правоохоронці здійснили низку першочергових заходів для встановлення обставин кримінального правопорушення, опитали очевидців, вилучили слідову інформацію та записи наявних камер відеоспостереження, зібрали інші важливі відомості. 

Також на виїздах з міста у всіх напрямках були виставлені поліцейські пости. 

У результаті на одній з вулиць Бердичева виявили транспортний засіб, яким, імовірно, пересувались підозрювані. Після огляду фахівцями вибухотехнічної і кінологічної служб поліції і вилучення слідів автомобіль було поміщено на спецмайданчик для подальшого дослідження.

Також правоохоронці за кілька годин установили місцезнаходження умовних підозрюваних в одному із сіл Житомирського району. Потенційно небезпечну територію було оточено силами поліції. На місце виїхала і працювала слідчо-оперативна група Житомирського відділу №1. 

До участі у комплексних тренуваннях долучились рятувальники УДСНС в області.

Безпосереднє затримання провели спецпризначенці КОРДу під прикриттям бійців роти поліції особливого призначення та ТОРу Управління патрульної поліції в області.

 

Увесь час втілення кількох поліцейських операцій у Головному управлінні Нацполіції Житомирщини працював Ситуаційний центр, де фахівці акумулювали й аналізували інформацію та координували роботу задіяних до заходів підрозділів поліції. Окрім того, представники Ситуаційного центру моніторили ситуацію безпосередньо на місці затримання умовних правопорушників.

За переконанням керівництва ГУНП в області, подібні навчально-тренувальні завдання мають на меті удосконалення професійних знань і службових навичок поліцейських, а також напрацювання алгоритму взаємодії підрозділів в умовах обмеженого часу та в екстремальних і нестандартних ситуаціях.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux