Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Житомирщини вилучили вибухонебезпечні боєприпаси ще у трьох жителів регіону
Опубліковано 08 квітня 2022 року о 12:25

Тривають заходи правоохоронців з припинення фактів незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами. Поліцейські наголошують на нелегальності та звертають увагу на безпекові аспекти у зберіганні таких речей, а також  попереджають про відповідальність за порушення закону.

За минулу добу, 7 квітня, поліцейські Житомирщини зафіксували низку подібних фактів, пов’язаних із виявленням і вилученням вибухонебезпечних предметів у громадян.

На блокпосту у Городоцькій територіальній громаді Житомирського району під час перевірки автомобіля «Фіат» у багажнику було виявлено 2 корпуси гранат РГН, запали до них і три десятки набоїв до автоматичної зброї.

Пасажир автівки, 39-річний житель Київщини, пояснив, що знайшов ці речі та вирішив забрати із собою в дорогу.

Працівники слідчо-оперативної групи відділення поліції №3 (Радомишль) Житомирського райуправління поліції зафіксували обставини та вилучили виявлене. Боєприпаси будуть направлені на експертне дослідження. Відомості перевіряються у рамках розпочатого кримінального провадження.

Ще два випадки незаконного поводження з вибухонебезпечними предметами зареєстровано на Звягельщині.

Уранці 7 квітня до поліції Новоград-Волинського району надійшло повідомлення про те, що 38-річний житель райцентру зберігає вдома вибухові боєприпаси.

Під час невідкладних слідчих дій у чоловіка поліцейські виявили корпус гранати Ф-1, а в його обійсті – ще один такий же боєприпас і запал до нього.

Того ж дня працівники Новоград-Волинського райвідділу під час перевірки власників зброї виявили у будинку жителя одного із сіл підривні пакети військового зразку, тротилову шашку з детонатором і понад сотню різнокаліберних набоїв до автоматичної зброї.

У ході розпочатих кримінальних проваджень за обома вказаними фактами поліцейські з’ясовують походження вибухонебезпечних предметів і боєприпасів.

Нагадаємо, ч. 1 ст. 263 КК України за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Водночас правоохоронці наголошують, що вибухонебезпечні боєприпаси призначені до використання лише у зоні бойових дій. В усіх інших випадках їх обіг - кримінально каране діяння. А з погляду безпеки – такі речі потребують спеціальних навичок поводження з ними. Будьте відповідальними! Не наражайте себе й оточуючих на невиправдану небезпеку!

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux