Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині поліція застерігає жителів області від порушень протиепідемічних заходів
Опубліковано 25 жовтня 2021 року о 15:51

Тільки за останню добу 24 жовтня в області виявлено 1042 нових випадки захворювання на COVID-19, від ускладнень хвороби померли 13 людей. Поліцейські закликають громадян відповідально поставитися до рекомендацій медиків та контролюють дотримання необхідних обмежень в умовах картину.

Житомирщина знаходиться на межі переходу до «червоної» зони епідемічної небезпеки. В області клінічно підтверджено 110295 випадків захворювання на COVID-19, 1042 з яких за минулу добу. Водночас від ускладнень коронавірусної хвороби померли загалом 2286 жителів регіону, з них 13 – за добу 24 жовтня.

Тож поліцейські разом з працівниками Держпродспоживслужби, представниками інших служб та органів місцевого самоврядування продовжують проводити роз’яснювальну роботу та контроль за дотриманням протиепідемічних заходів. Щодоби у населених пунктах області працюють понад 50 спільних рейдових груп.

За минулу добу правоохоронці перевірили майже півтисячі суб’єктів господарювання. За цей час виявили 123 правопорушення, що пов’язані з недотриманням вимог карантину.

Загалом з початку 2021 року працівники поліції склали понад 13,7 тисячі адміністративних протоколів, що стосуються правопорушень, пов’язаних з недотриманням вимог карантину. Майже 80% з них - за відверте ігнорування вимоги щодо перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот (ч. 2 ст. 44-3 «Порушення правил щодо карантину людей» КУпАП). Інші зафіксовані правопорушення стосуються порушень, вчинених працівниками розважальних та торговельних закладів, інших установ, а також водіями транспортних засобів встановлених обмежень щодо режиму діяльності.

Нагадаємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» слід обов'язково дотримуватись маскового режиму, фізичної дистанції у 1,5 м та інших обмежень у різних сферах діяльності. Також з 21 жовтня набули чинності нові правила перевезення пасажирів між областями. Для міжрегіональних поїздок у громадському транспорті потрібно використовувати або документ про щеплення проти COVID-19 чи негативний результат тестування методом ПЛР або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка «Дія».

Поліцейські закликають жителів області суворо дотримуватися визначених заходів запобігання поширенню інфекції. Бережіть себе та близьких і будьте здорові!

Відділ комунікації поліції Житомирської області  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux