Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині поліцейські та добровільні помічники розшукали 12-річного підлітка, який заблукав у нічному лісі
Опубліковано 07 грудня 2020 року о 12:58

Житомирський школяр 5 грудня повертався додому на велосипеді через ліс, збився зі свого шляху і заблукав. Упродовж вечора та всієї ночі хлопчика розшукували близько 400 поліцейських, лісівників, нацгвардійців, військовослужбовців та просто небайдужих людей. На щастя, 12-річний Сашко знайшовся живим та неушкодженим.

Тривожне повідомлення про безвісне зникнення дитини надійшло до Житомирського районного відділення поліції 5 грудня близько 16:50. За словами рідних, близько 15:00 хлопець, який гостював у с. Катеринівці Житомирського району, поїхав велосипедом до лісового масиву, де у той час знаходився його батько. Згодом поїхав назад до родичів, однак до їх оселі не дістався.

Як повідомив  т.в.о. начальника ГУНП в Житомирській області Артем Лисогор, у пошуках зниклого хлопця були задіяні кілька сотень поліцейських, у тому числі кінолог із собакою та спецпризначенці, лісівники, нацгвардійці, військовослужбовці та місцеві жителі. Пошукові групи відпрацьовували лісовий масив та довколишні населені пункти, перевіряли закинуті будівлі, рівчаки, зарості та водойми.

На жаль, упродовж вечора та ночі хлопця не вдалося розшукати.

– Окрім того, що зникнення дитини – це завжди надзвичайна ситуація, тривогу викликало й те, що саме у ці дні відбулося помітне зниження температури повітря нижче 0,- розповіла керівник підрозділу ювенальної превенції ГУНП в області Наталія Гончарук. – Пошуки ускладнювала темна пора доби. До того ж так склалося, що хлопчик не мав із собою мобільного телефону.

Лише під ранок змерзлого 12-річного Сашка, який брів лісом з велосипедом в руках, побачив один із лісників, задіяних до пошуків хлопця.

Знайду негайно доставили до лікарні для обстеження та надання медичної допомоги. На щастя, він не постраждав, тож згодом хлопчика відпустили додому. Нині з родиною працюють ювенальні поліцейські.

Як з’ясувалось, заблукавши у сутінках, Сашко намагався самостійно вибратися з лісу та, ймовірно, пішов у протилежний бік. Коли зовсім стемніло, стягнув гілля та притрусив його листям, зробивши собі таким чином сховок. Так і дочекався світанку. Потому почав знову рухатись та зустрів пошукову групу неподалік с. Тетерівки.

Правоохоронці закликають батьків дбати про безпеку дітей, навчати їх правил поведінки у тих чи інших ситуаціях. У разі зникнення дитини – не варто втрачати дорогоцінний час та потрібно одразу звертатися по допомогу.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux