Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Овруччині двоє людей віддали понад 100 тисяч гривень шахраям: поліція розпочала розслідування
Опубліковано 03 квітня 2024 року о 15:47

На початку квітня до відділу поліції № 1 (м. Овруч) Коростенського райуправління поліції звернулися місцеві жителі з заявами про ошуканство. Рахунок 57-річної жінки був спустошений після спілкування з «працівником банку», а 41-річний містянин переказав оплату за мотоцикл та так його й не отримав. 

Заявниця розповіла поліцейським, що 21 березня їй зателефонував представник банківської установи, який повідомив, що хтось намагається збільшити кредитний ліміт її картки. Аби припинити несанкціоноване втручання, співрозмовник запитав у неї цифровий код з смс-повідомлення. Дослухавшись незнайомця та виконавши його рекомендації, потерпіла виявила зникнення 66 тисяч гривень кредитних коштів.


А 41-річний житель Овруча знайшов оголошення про продаж мотоцикла на торгівельному Інтернет-майданчику. Чоловік домовився про купівлю двоколісника, а також погодився умову продавця – попередню оплату повної суми покупки. Відтак він переказав 40 тисяч гривень на картку незнайомця. В результаті омріяного мотоциклу він не отримав, як і повернення коштів. А зв'язок з продавцем обірвався.


Тож поліцейські закликають дотримуватись простих правил, які допоможуть вам зберегти кошти. Зокрема, у телефонних розмовах з незнайомцями, які називаються працівниками банківської установи:


- варто припинити розмову та зателефонувати в банк за номером, вказаним на зворотному боці банківської картки, або особисто відвідати відділення фінансової установи;


- ні в якому разі не повідомляйте комбінацію цифр та коди, які надходять на ваш мобільний номер, а також не натискайте комбінацію цифр на власному мобільному пристрої, що можуть бути запропоновані у ході розмови.

А під час купівлі товарів на онлайн-майданчиках продажу речей поліцейські радять:


- користуйтесь послугами безпечної доставки або післяплатою;


- у жодному разі не переходьте за посиланнями, що надсилають у менеджерах потенційні покупці/продавці;


- не поспішайте надсилати кошти, не переконавшись в реальності існування магазину, прочитайте відгуки про продавця, з’ясуйте, як давно функціонує сторінка з продажу.

Коростенське районне управління поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux