Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Коростенщині територіальні громади підтримали безпекові ініціативи поліції
Опубліковано 31 травня 2022 року о 15:31

31 травня в м. Коростені відбулась робоча зустріч керівників та поліції району з головами територіальних громад, темою якої стала реалізація безпекових проєктів, важливих для забезпечення правопорядку. Учасники проаналізували ефективність уже наявних на Коростенщині систем відеоспостереження, їх переваги та недоліки, та підтримали подальше удосконалення і розвиток проєкту. Окремо йшлося про питання контролю за обігом зброї і боєприпасів.

У робочій зустрічі, що відбулась у Коростенській районній військовій адміністрації, участь взяли заступник голови РВА Володимир Сивко, заступниця голови райради Олена Харченко, керівник Коростенського райуправління поліції Дмитро Гаращенко та голови територіальних громад району.

Розмова стосувалась низки питань безпеки місцевого населення. Зокрема, йшлося про подальше впровадження у районі проєкту «Безпечне місто». У рамках програми в різних населених пунктах району реально функціонують понад 120 камер відеоспостереження. Однак в умовах повномасштабної війни цієї кількості однозначно недостатньо, тож  головуючі закликали громади активізувати можливості для подальшого удосконалення проєкту. 

– Системи відеоспостереження дозволяють моніторити обстановку у сфері публічного порядку. Завдяки отриманій з відеокамер інформації на сьогодні розкривається практично половина зі скоєних кримінальних правопорушень. Окрім того, у воєнний час наявність систем відеоспостереження з потужною аналітичною складовою значно полегшує роботу з протидії диверсійній діяльності ворога та інших злочинних проявів. Це особливо актуально для нашого прикордонного району, для безпеки жителів наших громад, - у своєму зверненні до очільників ТГ зазначив начальник Коростенського райуправління поліції Дмитро Гаращенко. 

Учасники підтримали ініціативи поліцейських щодо встановлення сучасних відеокамер (з характеристиками огляду, розпізнавання та аналізу) на в’їздах і виїздах у населених пунктах 9 територіальних громад, облаштування основних автодоріг такими системами, а також відновлення функціонування уже існуючих в окремих громадах. Обов’язковою умовою є підключення камер до Ситуаційного центру главку поліції Житомирщини та перебування на балансі територіальних громад. У зв’язку з таким рішенням обговорили і вирішення технічних спроможностей для цієї роботи. 

Інше безпекове питання стосувалось контролю за обігом зброї та боєприпасів на території району. Керівник райуправління поліції наголосив на здійсненні суворого нагляду та веденні обліків зброї. Зокрема, він зауважив, що рішенням Ради оборони Житомирської області від 13 квітня вогнепальна зброя та бойові припаси, що знаходяться в користуванні осіб, не залучених до виконання бойових завдань, підлягають негайному вилученню. Вогнепальна зброя та бойові припаси видаються оборони територіальних громад та окремим особам виключно у разі необхідності виконання оборонних заходів.

Обговорюючи варіанти ефективного виконання зазначених вимог, учасники дійшли згоди про облаштування у двох громадах Коростенщини кімнат зберігання зброї. У цьому головам допоможуть фахівці підрозділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи. 

На завершення розгляду зазначених питань головуючі висловили переконання у тому, що безпека жителів громад прикордонної Коростенщини в умовах існуючих воєнних загроз особливо актуальна, тому спільні зусилля будуть максимально спрямовані на забезпечення цих першочергових потреб.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux