Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Бердичівщині правоохоронці та волонтери допомагають переселенцям
Опубліковано 20 травня 2022 року о 15:18

20 травня поліцейські спільно із волонтерами організації «Гуманітарний штаб Бердичівщини» відвідали сім’ї вимушених переселенців. Родини з Київщини, Чернігівщини, Луганщини та Запоріжжя після широкомасштабного вторгнення рф в Україну знайшли тимчасовий прихисток у Бердичівському районі. Волонтери передали людям продукти та речі першої потреби, а поліцейські допомогли розібратися у правових питаннях.

В умовах воєнного стану такі сім’ї потребують матеріальної та моральної підтримки. Поліцейські та волонтери відвідали кілька сімей та передали їм допомогу.

Лідія Арсенівна разом з чоловіком виїхали з м. Ірпеня надвечір 24 лютого, коли в їх під’їзд та квартиру попав снаряд.

– Ми прожили у райському куточку лише півтора року і все зруйнував ворог. Але я вірю в наших захисників, повернення та відновлення нашої домівки на Київщині, – з оптимізмом каже Лідія Арсенівна.

Утікала з-під обстрілів і 36-річна Надія з Маріуполя разом із двома малолітніми дітьми, 4-х та 11-років. До середини березня вони перебували у  бомбосховищах, а тоді родина вирішила рятуватися. Чоловік жінки лишився обороняти місто, а вона з дітьми приїхала на його батьківщину у Бердичівський район. Жінка зі сльозами на очах розповідає про жахіття, яке їм прийшлося пережити, і про місто, де не залишилось нічого, окрім спогадів про мирне минуле у ньому.

З м. Боярки до м. Бердичева приїхала і 37-річна Мар’яна з трьома дітьми. Зустрічали поліцейських 17-річний Максим та його 8-річний Ілля разом з бабусею, оскільки їх мама була на прогулянці з наймолодшим  7-місячним Данилком. Хлопці чекають та вірять у  Перемогу, мріють повернутися до свого рідного дому. Але поки у м. Бердичеві дистанційно навчаються та допомагають мамі й бабусі.

Отримали допомогу і родини з м. Лисичанська та м. Оріхова, які оселилися у Гришківецькій громаді. А також поліцейські допомогли їм розібратися у деяких правових питаннях.

– Волонтери надають речі, харчові продукти та ліки. Правоохоронці ж у посиленому режимі забезпечують спокій усього населення. Кожна людина вдячна за прихисток і будь-яку допомогу, проте кожен мріє про Перемогу та повернення до рідних домівок, – розповідає начальник Бердичівського районного відділу поліції Олег Мельничук.

Працівники Бердичівського районного відділу поліції вдячні волонтерській організації «Гуманітарний штаб Бердичівщини», за допомогу і підтримку разом з правоохоронцями тим, хто її нині потребує.

Бердичівський районний відділ поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux