Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Андрушівщині Житомирської області запрацювала поліцейська станція
Опубліковано 24 червня 2020 року о 13:53

Сучасний поліцейський офіс у селищі Червоному відкрито 24 червня. Завдяки реалізації проекту жителі місцевої громади можуть звернутися за поліцейськими послугами у зручний час, не вирушаючи зі своїми питаннями до райцентру.

У відкритті поліцейської станції у селищі Червоному взяли участь керівники Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини Віталій Магалецький та Микола Пархомчук, голова місцевої ОТГ Юрій Ящук і представники від громади. 

До складу Червоненської ОТГ входять 6 населених пунктів, в яких проживають близько 6 тисяч людей. Місцевий голова розповідає, що за підтримки людей було вирішено створити у селищі центр безпеки. Першим кроком для цього і стало облаштування у визначеній будівлі поліцейської станції. Поряд медичний заклад та адміністративне приміщення рятувальників. Вирішується питання про забезпечення дільничного офіцера поліції транспортним засобом.

На новоствореній поліцейській станції у постійному режимі здійснює прийом громадян дільничний офіцер та за визначеним графіком – ювенальний інспектор. Сюди у разі необхідності прибувають групи реагування патрульної поліції та надають допомогу колегам. Тут же й проводиться робота з правопорушниками, оформлюється документація тощо.

Робоче місце місцевого «шерифа» обладнане необхідною комп’ютерною технікою з підключенням до мережі Інтернет, службовим планшетом. У приміщенні облаштовано дитячу зону. Тут з малечею та підлітками працюватиме інспектор ювенальної превенції.

Дільничний офіцер поліції Ярослав Яковчук розповідає, що  у його обслуговуванні 7 сіл, тож офіс, розташований на території громади, дозволяє швидко реагувати на виклики, надавати необхідну допомогу жителям. За його словами, загалом на території громади досить спокійно, серед правопорушень трапляються випадки сімейного насильства, самогоноваріння. Відтак свою роботу від спрямовує у превентивне русло, проводить роз’яснення, за необхідності – складає матеріали для притягнення правопорушників до адміністративної відповідальності.

 

«Приємно відзначити активність місцевих жителів, які прагнуть якісних змін у житті свого населеного пункту, переймаються станом правопорядку та докладають для цього зусиль. Така співпраця дозволяє і нам, поліцейським, стати ближчими та доступнішими, швидко та якісно надавати послуги людям», - прокоментував начальник Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини Віталій Магалецький.

Водночас він зазначив, що найближчими днями у регіоні розпочнуть роботу ще кілька поліцейських станцій у різних районах. 

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux