Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Крали з дач: на Житомирщині поліцейські викрили кількох причетних
Опубліковано 18 січня 2023 року о 12:03

До відділу поліції №1 Житомирського райуправління надійшло 3 повідомлення про крадіжки майна з приватних обійсть у Станишівській громаді.


16 січня 19-річна житомирянка звернулася із заявою про викрадення з дачного будинку, розташованого у с. Пісках, дренажного насоса, пральної машинки та інших побутових приладів. На місці події поліцейські з’ясували, що в будинку пошкоджений замок вхідних дверей. Власниця не навідувалася до оселі упродовж останніх двох тижнів, тоді, ймовірно, й було вчинено крадіжку.


А 65-річна жителька обласного центру повідомила про зникнення з її дачі у с. Млинищі нового холодильника. Про це жінка дізналася від сусідки, яка й помітила пошкоджені вхідні двері.


Правоохоронці вилучили слідову інформацію та забрали інші свідчення щодо обставин події. У результаті вдалося встановити, що до крадіжок причетні двоє товаришів – 39-річний житель смт Озерного та 32-річний житель с. Млинища. За місцем проживання одного з них правоохоронці вилучили чуже майно.


До того ж поліцейські встановили, що старший з чоловіків причетний і до викрадення надувного човна та пневматичної гвинтівки з гаража 66-річного жителя с. Пісків, вчиненого на початку січня.


Також оперативники кримінальної поліції відділу №1 встановили причетність 27-річного жителя с. Буків до крадіжки побутової техніки з дачного будинку, що належить 61-річному киянину.


У Малинській громаді поліцейські викрили 18-річного жителя с. Будо-Вороб’їв у крадіжці з хатини жительки м. Ірпеня. Господиня не навідувалася до домоволодіння з кінця минулого року. Тож хлопець зірвав навісний замок з дверей та викрав будівельне приладдя, інструменти та інше майно.


У всіх випадках тривають досудові розслідування за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка). Причетним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 8 років.


Водночас поліцейські закликають власників дачних будинків та обійсть, у яких вони постійно не проживають, подбати про збереження майна. Для цього бажано не лишати такі оселі без нагляду: для цього можна заручитись допомогою сусідів або скористатись спеціальними охоронними послугами. Також не варто зберігати у будинках вартісні речі, техніку інші цінності.


Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux