Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Інвалідність для військового за 1500 доларів: на Житомирщині поліцейські затримали лікаря на хабарі
Опубліковано 12 серпня 2024 року о 14:30

Медик за винагороду обіцяв військовому посприяти у наданні йому групи інвалідності. 7 серпня слідчі поліції Житомирщини затримали 37-річного лікаря під час отримання «подяки за надану послугу».

Слідством встановлено, що упродовж 2022-2023 років, під час виконання бойових завдань військовослужбовець ЗСУ отримав неодноразові поранення обох ніг. Згодом він був направлений на подальше проходження військово-лікарської комісії для визначення ступеня придатності до служби до м. Житомира.


Вже у березні 2024 року під час проходження ВЛК захисник потрапив на огляд до лікаря-травматолога, який запевнив пацієнта у своїй впливовості на членів медико-соціальної експертної комісії. Він уточнив, що необхідно сплатити частину «подяки» у 500 доларів для отримання бажаного висновку. У травні військовослужбовець передав медику зазначену суму. Згодом, відповідно до заключення лікаря та висновку МСЕК, чоловік отримав 3 групу інвалідності.


За кілька днів потому, зустрівши свого пацієнта, той же травматолог затребував від цього ще 1000 доларів «остаточного розрахунку». Про це захисник повідомив правоохоронцям.


7 серпня, одразу після отримання неправомірної вигоди, лікаря було затримано у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Поліцейські провели обшуки в службовому кабінеті, за місцем проживання та в автомобілі фігуранта. У результаті вилучили документацію, ноутбук, чорнові записи, інші свідчення протиправної діяльності та предмет неправомірної вигоди – 500 доларів та 20 тисяч гривень.


Слідчі поліції оголосили чоловікові підозру за ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює Житомирська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону. Оперативний супровід - УСБУ області.


Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.




Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux