Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Екскурсія у райуправлінні поліції: у Житомирі студенти вишу познайомилися з роботою місцевих правоохоронців
Опубліковано 02 березня 2024 року о 13:25

Такі заходи з молоддю вже увійшли до звичної практики поліцейських. Безпосередньо за місцем служби вони розповідають студентам про особливості їх діяльності, навчають основ безпеки, роз’яснюють практичне застосування законодавства, проводять профорієнтаційну роботу тощо.


Тож днями Житомирське районне управління поліції відвідали студенти Державного університету «Житомирська політехніка».


Захід відбувся за сприяння Управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації та Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини НПУ в межах проєкту «Захисти свої права та свободу. Безпека та твоя відповідальність!».


Інспектор з дотримання прав людини Житомирського райуправління Оксана Кульбаневич розповіла гостям про функціонування системи «Custody Records». Вона продемонструвала студентам шлях затриманого у приміщенні райуправління: від фронт-офісу до кабінетів для проведення слідчих дій. Відвідувачі особисто могли ознайомитися з тим, яким чином ведеться відеозапис усіх дій як поліцейських, так і доставлених до підрозділу.


Старший інспектор з особливих доручень Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини НПУ Катерина Грабчук навела конкретні приклади того, що фіксація всіх процесуальних дій йде на користь не лише затриманим, а й правоохоронцям, які з ними працюють. Окрім цього вона розповіла про позитивні результати функціонування системи «Custody Records» в Житомирській області та за її межами.


Також студенти ознайомилися з діяльністю ізолятора тимчасового тримання №1 ГУНП в області. Начальник установи Олександр Вавдічик розповів відвідувачам про дотримання прав затриманих у підпорядкованому підрозділі. Він ознайомив слухачів з основами законодавства, яким керується кожен працівник ввіреної йому установи, та умовами перебування осіб у межах ізолятора.


По завершенню зустрічі студенти поділилися з поліцейськими своїми враженнями від візиту. Вони дійшли спільної думки про користь таких заходів для ознайомлення зі специфікою діяльності правоохоронців та організацією дотримання прав людини у підрозділах.


Житомирське районне управління поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux