Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Дотримання прав людини в поліцейській діяльності: в ГУНП Житомирщини відбувся круглий стіл
Опубліковано 27 січня 2024 року о 10:11

Серед тем для обговорення стало впровадження системи «Custodi Records» в територіальних підрозділах поліції. Також йшлося про додержання прав людини поліцейськими під час затримання осіб, забезпечення надання затриманим правової допомоги та питання подальшої взаємодії з адвокатами.


Учасниками зустрічі стали інспектори з дотримання прав людини територіальних підрозділів поліції, ізоляторів тимчасового тримання та відповідальні за перебування затриманих осіб у територіальних підрозділах.


- Дотримання прав людини є пріоритетом в діяльності Національної поліції сьогодення, тому впровадження «Custody Records» є перспективним європейським досвідом, який забезпечує відкритість діяльності поліції, забезпечення прав та свобод людини, — зазначила ініціаторка заходу, старша інспекторка з особливих доручень Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини НПУ Катерина Грабчук. - Інформаційна підсистема вже підтвердила свою ефективність на практиці, адже в облаштованих згідно з міжнародними стандартами приміщеннях територіальних підрозділів поліції для затриманих осіб фіксується зменшення кількості скарг від громадян на дії поліцейських, у тому числі й безпідставних.


Запрошеними гостями та спікерами також були представники регіонального центру безоплатної вторинної правничої допомоги в Житомирській області Наталія Радушинська та Олег Врублевський, регіональна координаторка взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Олена Коваленко, керівництво Управління головної інспекції Віктор Данько та Віталій Шиманський, керівниця сектору організаційного забезпечення діяльності місць тимчасового тримання осіб ГУНП в Житомирської області Ольга Лабунська.


Присутні підсумували роботу з дотримання прав людини в поліцейській діяльності за минулий рік та окреслили шляхи подальшої співпраці та взаємодії.


Також подяки начальника ГУНП отримали інспекторки з дотримання прав людини Тетяна Войтюк (Бердичівський РВП) та Олена Молочій (ІТТ № 1).


Також, з метою вдосконалення професійних навичок, набуття позитивного досвіду, поліцейські взяли участь у психологічному тренінгу, проведеному громадською організацією «Капеланський патруль». Капелан Сергій Козлов навів життєві приклади, які спонукають замислитись над самовдосконаленням, вірою у власні сили, наголосив не зупинятись на досягнутому, сміливо йти до перемоги та здійснення мрій.


Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux