Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Браконьєри з Вінниччини вправлялися у стрільбі на Ружинщині: тепер дають свідчення бердичівським поліцейським
Опубліковано 03 грудня 2022 року о 11:16

Уночі 2 грудня у Ружинській громаді поліцейські виявили у позашляховику, під керуванням жителя Вінниччини, мисливську зброю та сліди, що ймовірно свідчать про незаконне полювання. Нині триває з’ясування всіх обставин. Нагадуємо: у період воєнного стану будь-яке полювання заборонено.

 

Близько 21:15 до Бердичівського райвідділу поліції надійшло повідомлення від жителів Ружинської громади про ймовірних браконьєрів у полі неподалік с. Зарудинців. Попередньо, порушники на автомобілі рухалися у напрямку смт Ружина.


Відтак інспектори сектору реагування патрульної поліції зупинили для перевірки автомобіль «Toyota Land Cruiser». За кермом перебував 45-річний житель м. Погребища, а в якості пасажира - його 50-річний сусід.


Під час огляду поліцейські виявили в багажному відділенні позашляховика зареєстрований на водія мисливський карабін з тепловізійним прицілом та глушником, тепловізійний монокуляр та 10 набоїв. Тут же знаходилась пластикова ємність та коробка, у якій виявили сліди крові та шерсть тварини. Однак чоловіки всіляко заперечували свою причетність до полювання.


Всі обставини задокументували працівники слідчо-оперативної групи Бердичівського райвідділу поліції. Автомобіль, зброю та приладдя до неї, а також інші ймовірні докази протиправної діяльності правоохоронці вилучили. Наразі слідчі готують клопотання до суду про накладення арешту на вилучене.


Попередня правова кваліфікація події - ч. 2 ст. 248 (Незаконне полювання) КК України. Відповідно до чинного законодавства такі протиправні дії караються штрафом від 3400 до 6800 гривень або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 5 років.


Шановні громадяни, якщо ви стали свідками або очевидцями незаконного полювання, почули постріли у лісовому масиві або у вас є інші підстави вважати, що учиняється браконьєрство, відразу повідомляйте за номером «102» або до найближчого відділу поліції. Реагування правоохоронців буде негайне та адекватне ситуації.

 

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux