Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Понад тисячу нетверезих водіїв зупинили на автошляхах Житомирщини патрулі поліцейських секторів реагування
Опубліковано 27 квітня 2022 року о 14:57

Кожного десятого водія напідпитку із зазначеної кількості виявили поліцейські у Новоград-Волинському районі. А у Житомирському – на великодніх вихідних поліцейські склали понад 20 адмінпротоколів на нетверезих керманичів.

Днями патрульні у селищі Городниці Новоград-Волинського району зупинили водія  «Audi», який порушив Правила дорожнього руху.  За кермом перебував 38-річний місцевий житель. Під час спілкування із чоловіком патрульні помітили у нього явні ознаки сп’яніння. Від проходження тестування на місці він відмовився, тож чоловіка доставили до найближчої лікарні. Результат обстеження – 2, 21 проміле.

Відтак відносно водія патрульні склали адміністративні матеріали за ч. 6 ст. 121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом…), ч. 2 ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху …) та ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані сп’яніння…) КУпАП.

У райцентрі на вимогу поліцейських не зупинився мопедист-порушник ПДР. Втім, припаркуватись йому таки довелося після невдалої спроби зникнути з поля зору правоохоронців. Як з’ясувалось, 28-річний чоловік не мав водійського посвідчення і знаходився у стані сп’яніння, що зафіксували відповідні технічні засоби під час обстеження. Відносно нього були складені адміністративні протоколи за кількома статтями КУпАП.

Загалом же цього року правоохоронці Новоград-Волинського райвідділу  виявили більше сотні нетверезих водіїв.

Лише за минулий тиждень у Житомирському районі інспектори сектору реагування патрульної поліції зупинили 40 водіїв напідпитку. Причому, половина з цієї кількості проігнорували правила безпеки дорожнього руху у великодні вихідні.  

На блокпосту у Черняхівській громаді поліцейські зупинили автомобіль «Хюндай» під керуванням 37-річної житомирянки. Під час перевірки документів поліцейські помітили у водійки явні ознаки алкогольного сп’яніння. Алкотестер підтвердив сумніви правоохоронців і зафіксував нетверезий стан жінки – 2,53 проміле, що у 13 разів перевищує допустиму норму.

У в с. Івановичах за порушення ПДР патрульні зупинили ВАЗівку, якою керував 46-річний житель Пулинської громади. В ході спілкування у водія запідозрили наявність ознак алкогольного сп’яніння. Результати відповідного освідування на місці зупинки транспортного засобу підтвердили нетверезий стан чоловіка. Тож він зізнався, що дозволив собі перед поїздкою випити літр пива.

В обох вказаних випадках відносно водіїв були складені адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння…) КУпАП. Міру покарання для порушників невдовзі визначить суд.

За інформацією Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини, цього року поліцейські секторів реагування виявили більше тисячі нетверезих водіїв. За минулі великодні вихідні на автодорогах регіону правоохоронці зупинили 66 керманичів напідпитку.

Нагадуємо, що за нетверезе кермування чинним законодавством передбачено покарання – штрафні санкції у розмірі тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на рік.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux