Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині поліцейські закликають громадян постійно нагадувати дітям правила безпеки для пішоходів
Опубліковано 06 жовтня 2021 року о 10:12

Лише за останніх кілька днів поліцейські зафіксували на Житомирщині 4 дорожньо-транспортних пригоди з дітьми, унаслідок яких маленькі пішоходи отримали травми різного ступеню тяжкості. Поліцейські продовжують роз’яснювати школярам ази дорожньої безпеки і наполегливо закликають громадян щодня проговорювати з дітьми правила поведінки для юних пішоходів.

За інформацією Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини,  упродовж поточного року на автошляхах Житомирщини сталося 136 дорожньо-транспортних пригод за участі неповнолітніх, 117 з них – з постраждалими. Як наслідок, загинули 10 дітей, ще 127 отримали травми різного ступеню тяжкості. Слід зазначити, що загалом 32 юних пішоходи (3 з них загинули) опинились під колесами транспортних засобів. В інших випадках діти були пасажирами автівок, які потрапили у ДТП.

За перші дні жовтня в автопригодах постраждали четверо дітей. У п’ятницю, 1 жовтня, за подібних обставин юні пішоходи потрапили під колеса автомобілів у м. Бердичеві, в Житомирському районі та в обласному центрі. А 4 жовтня на Бердичівщині ще одна 9-річна дівчинка потрапила до лікарні через травмування у ДТП.

Задля попередження подібних випадків поліцейські Житомирщини проводять у навчальних закладах області профілактичну роботу. До неї залучені працівники підрозділів ювенальної превенції та секторів реагування патрульної поліції. Методи проведення безпекових уроків різноманітні – від звичних бесід і до інтерактивних пізнавальних заходів в ігровій формі. Нагадаємо, упродовж вересня у школах регіону тривали цільові спільні профілактичні заходи поліцейських і рятувальників, під час яких правоохоронці у тому числі роз’яснювали учням і ази дорожньої безпеки.

Утім, зусиль лише поліції для попередження дитячого травматизму буде недостатньо, якщо тему виховання у малечі навичок безпечної поведінки на дорозі не підтримують батьки. Відтак правоохоронці наполягають: щодня розповідайте дітям про основні правила для пішоходів! Разом з дитиною пройдіть до школи звичним маршрутом, коментуючи, як убезпечити шлях до навчального закладу та у зворотному напрямку. Подбайте, щоб на одязі чи рюкзаках ваших дітей були присутні світоловідбиваючі елементи для того, щоб у темну пору їх бачили водії транспортних засобів. Врешті, контролюйте дозвілля малечі і не залишайте без нагляду найменших, особливо поблизу проїзних частин.


 Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux