Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Безпека громадян – наша спільна відповідальність: на Житомирщині поліція та голови територіальних громад у постійному контакті
Опубліковано 26 березня 2022 року о 09:29

Про організацію взаємодії між місцевими органами влади та поліцейськими у нашому репортажі з однієї з громад Попільнянщини.

 - Військові дії тривають на території сусідньої нам Київщини. А відтак безпека нині стала одним з найважливіших аспектів. Чисельність мешканців нашої громади збільшилась з початку агресії росії практично удвічі: до нас приїздять ті, чиї домівки зруйновані під обстрілами, ті, хто відчуває реальну загрозу дітям, багато тих, кому уже нікуди повертатись, - розповідає голова ТГ Анатолій Олійник.

Громада отримує для переселенців та загалом родин, що опинились у складних життєвих умовах або потребують підтримки, гуманітарну допомогу.

Нині до її складу входить 9 сіл і більшість з них знані своїми потужними аграрними та переробними підприємствами.

На території громади облаштовані блокпости, чергування на яких здійснюють поліцейські спільно з тероборонівцями.

 - Уранці  й увечері доставляємо людей, у тому числі поліцейських, для цілодобового патрулювання безпосередньо у місцях розташування. Подбали не лише про належне облаштування укріплень, а й більш-менш нормальні умови та гаряче харчування. Загалом не просто зацікавлені у співпраці, а й постійно взаємодіємо з правоохоронцями, аби разом допомагати нашим захисникам боронити Україну, - каже Анатолій Олійник.

Начальник відділення поліції №2 (смт Попільні) Житомирського РУП Віктор Левандовський розповів, що до завдань працівників, у першу чергу, входить моніторинг ситуації на території обслуговування, перевірка підозрілих осіб та транспортних засобів, виявлення заборонених предметів та патрулювання населених пунктів.

 - Превентивними заходами ми тримаємо ситуацію на контролі. У нас немає зафіксованих фактів крадіжок та інших грубих правопорушень, - сказав Віктор Левандовський. – Я у постійному контакті з усіма головами територіальних громад та тероборонівцями, аби оперативно реагувати на повідомлення людей та можливі загрози безпеці.

Цього дня на території Попільнянщини аграрії під час весняно-польових робіт виявили ворожу ракету. На щастя, її падіння прийшлося на поле, віддалене від людських осель, а відтак обійшлося без жертв та руйнувань.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux