Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Житомирі поліцейські спільно з відповідальними службами перевірили дотримання правил рибальства в період нересту
Опубліковано 28 квітня 2021 року о 12:38

27 квітня працівники Управління превентивної діяльності та підрозділу аеропідтримки НПУ, спільно з інспекторами Управлінь державних агентства рибного господарства та екологічної інспекції в області провели рейд на водоймах поблизу обласного центра та перевірили дотримання громадянами правил рибальства в період нересту.

З початку квітня на території області розпочалися профілактичні заходи під умовною назвою "Нерест", у рамках яких спільні рейдові групи здійснюють перевірки дотримання норм законодавства у частині встановлених заборон у рибальництві у цей період. Серед таких: перебування на річках, озерах та інших водоймищах маломірних суден промислового та кустарного виробництва, а також користування ними на вказаних водних об’єктах. Неприпустимою вважається й риболовля із застосуванням зброї, використанням електроструму, а також вибухових або отруйних речовин.

Учора, 27 квітня, ще один спільний рейд, цього разу по річці Терерів на околицях обласного центра, провели поліцейські Управління превентивної діяльності та підрозділу аеропідтримки НПУ, спільно з інспекторами Управлінь державних агентства рибного господарства та екологічної інспекції в області.

- Метою профілактичних заходів є виявлення громадян, які за допомогою сіток, так званих «телевізорів», «павуків» та іншого забороненого реманенту займаються незаконним рибальством.  Приєдналися до нас й працівники підрозділу аеропідримки НПУ, які надавали допомогу безпосередньо зйомкою з неба, – розповів заступник начальника Управління превентивної діяльності ГУНП в області Микола Пархомчук.

Загалом, з початку квітня на теренах області рейдові групи викрили вже понад сотню порушників правил рибальства, вилучили незаконно виловлену рибу та заборонений рибальський реманент.

У рамках наданих повноважень поліцейські Житомирщини встановлюють особи причетних до незаконної діяльності, а інспектори Управлінь державних агентства рибного господарства та екологічної інспекції в області фіксують їх дії в адміністративних матеріалах за ст. 85 (Порушення правил використання об’єктів тваринного світу) КУпАП.
 
Шановні громадяни! Нагадуємо, що за порушення встановлених правил рибальства чинним законодавством передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.


Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux