Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські затримали двох парубків, підозрюваних у вбивстві 18-річного житомирянина
Опубліковано 30 березня 2020 року о 09:47

27 березня на пустирі поблизу вулиці Крошенської в обласому центрі було знайдено тіло хлопця з множинними ранами. Поліцейські встановили особу загиблого, а ще через кілька годин і підозрюваних у нанесенні йому смертельних тілесних ушкоджень. Нині обидва під вартою.

На місці події працювали слідчо-оперативні групи Житомирського відділу поліції та Головного управління Нацполіції в Житомирській області.

Загиблий виявися 18-річним жителем цього ж мікрорайону.  За висновком  фахівців, його смерть настала унаслідок множинних колото-різаних ран шиї та масивної кровотрати.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

У ході проведення першочергових заходів попередньо встановлено, що хлопець напередодні увечері, близько 18:00, разом з товаришем  знаходились на пустирі неподалік багатоквартирних житлових будинків. Друзі розмовляли та випивали, коли до них підійшли двоє візуально знайомих парубків. Спочатку вони попросили у товаришів цигарки і отримали їх, а потім спровокували з ними суперечку. Коли один із конфліктних парубків дістав ніж та почав погрожувати, друзі кинулись урізнобіч тікати.

Одного з них нападникам вдалося наздогнати. Вони відібрали у хлопця мобільний телефон, одяг та 20 гривень, завдавши смертельних тілесних ушкоджень. Тіло скинули у яр.

Особи обох нападників поліцейські встановили упродовж кількох годин. Це місцеві жителі, 2001 та 2002 років народження.

- Незважаючи на вік, обоє уже неодноразово потрапляли у поле зору поліції за майнові злочини та причетність до незаконного обігу наркотиків. Відносно старшого нині у суді розглядається обвинувачення за учинений розбій, - розповів заступник начальника Слідчого управління ГУНП Володимир Богатков.

Підозрювані були затримані у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Їм оголошено про підозру у вчиненні умисного вбивства з корисливих мотивів групою осіб (пп.6,12 ст.115 ККУ) та вирішується питання про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на термін до 15 років або довічне позбавлення волі.

 


Відділ комунікації поліції Житомирської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux