Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині поліцейські відкрили перше кримінальне провадження через порушення правил карантину
Опубліковано 21 березня 2020 року о 10:35

З початку введення обмежувальних заходів поліцейські Житомирщини проводять роз’яснювальну роботу з громадянами щодо обов’язковості дотримання встановлених заборон, а також відповідальності за їх порушення. Водночас станом на 10.00 21 березня поліцейські оформили 14 адміністративних протоколів та відкрили кримінальне провадження через виявлені порушення.

Кримінальне провадження відкрите за ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо  запобігання інфекційним захворюванням та масовим  отруєнням) Кримінального кодексу України. У ході досудового розслідування перевіряється інформація про укриття відомостей хворим на COVID-19 щодо причетності до перевезення організованої групи туристів до Австрії та назад в Україну. Нині встановлено, що рейсами авіаліній в обидві сторони одночасно з хворим скористались ще понад 30 людей. Наразі поліцейські встановлюють їх контакти, місце проживання та спілкуються з ними щодо мети нещодавнього візиту за кордон, а також пояснюють необхідність дотримання режиму самоізоляції. 

- Лише висока самосвідомість громадян може убезпечити Україну від масштабного поширення хвороби. Для тих,  хто не зрозумів усю серйозність ситуації, наслідки можуть бути вкрай негативні. Поліція від роз’яснень і попереджувальних заходів переходить до режиму суворого контролю за дотриманням встановлених заборон. Рішення про їх введення є обов’язковим для усіх, без винятку, - прокоментував ситуацію начальник ГУНП Житомирщини Сергій Крупєй.

Серед низки заходів поліції області і моніторинг ситуації щодо закриття усіх ринків на території регіону.

Загалом з початку карантину поліцейські Житомирщни оформили 14 протоколів за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП, з них по 1 – у Коростені, Коростишеві, Чуднові, 3 – у Житомирському районі та 8 – у м. Житомирі. Матеріали складались як відносно водіїв транспортних засобів, що здійснюють пасажирські перевезення, так і відносно працівників підприємств, установ, організацій.

Усі вони будуть передані для розгляду до судів області.

Нагадаємо, що з 18 березня на в’їздах і виїздах із м. Радомишля, де було зафіксовано летальний випадок від COVID-19, організовано роботу спільних постів поліцейських і медпрацівників

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux