Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині цього року поліція задокументувала майже 2 тисячі випадків неналежного виховання дітей
Опубліковано 01 листопада 2019 року о 15:44

Серед інших правопорушень, учинених дорослими відносно неповнолітніх – близько півтори сотні фактів доведення дітей до стану сп’яніння. За всіма викритими випадками відносно дорослих осіб складені адміністративні протоколи. 

Одним із напрямків діяльності ювенальних інспекторів поліції Житомирщини – профілактика та припинення протиправних діянь відносно дітей збоку батьків, осіб, які їх замінюють, інших дорослих або ж однолітків. 

– У поточному році працівники територіальних підрозділів поліції області задокументували понад 1980 правопорушень, пов’язаних з неналежним виконанням батьками обов’язків по вихованню дітей. Це виражалось у недогляді, незабезпеченні неповнолітніх нормальними для життя і розвитку умовами, що призвело врешті або до погіршення стану їх здоров’я, або до втеч з домівки.  Майже 140  адмінпротоколів стосуються доведення неповнолітніх до стану сп’яніння, - повідомила керівник підрозділу ювенальної превенції Наталія Гончарук.

Щоб попередити негативні явища куріння та вживання дітьми алкоголю, інспектори ювенальної превенції Житомирщини проводять відповідну профілактичну роботу у молодіжному середовищі, а також відпрацьовують торговельні заклади. До речі, упродовж 10 місяців цього року уже складені 56 адміністративних протоколів за задокументованими фактами продажу неповнолітнім особам цигарок і спиртного. Також оформлені відповідні матеріали за 13 випадками перебування дітей у розважальних чи інших закладах із порушенням встановлених правил (наприклад, у нічний час доби).

За результатами роботи ювенальних інспекторів у шкільному середовищі зафіксовані 18 фактів систематичного цькування дітей у навчальних закладах (булінгу). Усі вони відображені у відповідних адміністративних протоколах.

Правоохоронці закликають дорослих громадян не ігнорувати власні зобов’язання по вихованню дітей. Не порушуйте закон самі і не привчайте неповнолітніх до зневажання його норм. Не забувайте, що поліція покликана оберігати молодь від правопорушень і злочинів, однак створення нормальних умов для життя і розвитку дітей – прямий обов’язок їх батьків.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux