Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Житомирщині Іршанська ОТГ стала першим учасником проєкту «Поліцейський офіцер громади»
Опубліковано 20 березня 2020 року о 13:43

20 березня в Головному управлінні Нацполіції  Житомирщини очільник поліції області Сергій Крупєй та голова Іршанської об’єднаної територіальної громади Анатолій Рак підписали Меморандум про співпрацю. Цей документ визначає зобов’язання обох сторін у реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади».

- Головне завдання такої ініціативи – максимально орієнтувати офіцера на потреби людей, інтегрувати його у місцеву громаду, аби він знав про проблеми  громадян та ефективні важелі забезпечення порядку і безпеки, - прокоментував Сергій Крупєй.

Проєкт передбачає кілька етапів реалізації. Першим є налагодження діалогу між поліцією та зацікавленими громадами. Потому відбувається відбір  кандидатів на посади поліцейських офіцерів серед діючих працівників. Третім етапом стане їх навчання, що триватиме до 3 місяців. І заключними ланками є належна організація роботи у громаді та контроль її ефективності як зі сторони ОТГ, так і Нацполіції.

Нині в області створено 59 об’єднаних територіальних громад, в яких заплановано функціонування більше 40 поліцейських станцій, майже половина з них (17) уже відкрито.

- Поліцейські станції є однією з передумов реалізації проєкту. В Іршанській об’єднаній громаді така ініціатива запрацювала ще рік тому і, без перебільшення, створена та відкрита одна з кращих поліцейських станцій в області, - сказав заступник начальника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор.

Відтак уже 16 березня стартував відбір кандидатів на офіцера Іршанської громади. Бажаючі можуть подати анкету через онлайн-реєстрацію (https://otg-officer.police.gov.ua/ ).

Після підпису Меморандуму про співпрацю присутні обговорили й інші актуальні питання, у тому числі щодо дотримання встановлених на період карантину обмежень та заборон.

Очільник  Іршанської об’єднаної територіальної громади Анатолій Рак запевнив, що їх жителі розуміють серйозність ситуації та з розумінням ставляться до усіх заходів поліції із забезпечення безпеки та порядку.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux