Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
15 млн гривень державних коштів на «розвиток тваринництва»: перед судом постануть четверо викритих поліцією Житомирщини ділків
Опубліковано 28 вересня 2023 року о 17:40

Слідчі встановили, що 53-річний ліванець організував схему збагачення за рахунок держави. До протиправної діяльності залучив жителів Київщини та Житомирщини, які складали фіктивні документи та легалізували отримані від держави кошти.


Зокрема, 43-річна представниця товариства з обмеженою відповідальністю отримала довіреність на здійснення правочинів від імені іноземця. Ще двоє спільників – 57-річний директор сільськогосподарського підприємства та 47-річна головна бухгалтерка іншого аграрного товариства.


Всі вони укладали завідомо неправдиві договори щодо поставок племінної рогатої худоби абердин-ангуської породи між своїми господарчими об’єктами. Надалі спільники сфабрикували низку документів, що імітували господарські відносини, зокрема й перекази коштів між ними. Насправді ж тварини нікуди не переміщувалися.


Водночас поплічники зверталися з заявками до Мінагрополітики для отримання виплат відповідно до програми державної підтримки розвитку тваринництва. У результаті таких оборудок вони заволоділи коштами державного бюджету у загальній сумі більш як 15 мільйонів гривень.


Нагадаємо, раніше слідчі оголосили підозри організатору та співучасникам організованої групи. Їх викриття відбулось за участі оперативників Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Національної поліції.


Днями слідчі вручили обвинувальні акти всім чотирьом співучасникам. Їм інкриміновано заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, учиненому в особливо великих розмірах, організованою групою (ч. 5 ст. 191 ККУ), складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 1 ст. 366 ККУ).


До того ж слідчі довели, що троє учасників групи (окрім 43-річної представниці одного з товариств) відмивали доходи, отримані злочинним шляхом (ч. 3 ст. 209 ККУ).


Відтак обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 15 років.

 

Нині обвинувальний акти у кримінальному провадженні скеровано до суду Житомирською обласною прокуратурою.


Відділ комунікації поліції Житомирської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux