Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У найвіддаленішому районі Житомирщини запрацювала поліцейська станція
Опубліковано 30 червня 2020 року о 16:19

30 червня у селі Словечному Овруцького району розпочала роботу двадцять перша в області поліцейська станція. Територія обслуговування місцевих дільничних – одна з найбільших в Україні, протяжністю до 100 км.

Нині на території обслуговування старшого дільничного офіцера Леоніда Лагоди та двох його колег 35 населених пунктів, де проживає до 15 тисяч людей.

- Щільність населення невелика, більшість людей, а це12 тисяч, проживає в Словечному. Інші села досить віддалені, до крайніх в обидва боки – до 50 км, розповідає Леонід Лагода. - За таких обставин осередок правопорядку створено тут, у центрі.

Голова об’єднаної територіальної громади Володимир Трикиша вважає, що хоч стан правопорядку задовільний, але роботи у дільничних вистачає. Тож ініціативу поліції щодо створення такої станції громада відразу підтримала:

- Ми провели капітальний ремонт занедбаного раніше приміщення, створили тут Центр надання адміністративних послуг та водночас три кабінети для поліцейської станції. Загалом понад 1 млн. гривень було вкладено у заміну покрівлі, відновлення комунікацій та інші потреби.

Відтак кабінети поліцейських обладнані меблями, сучасною комп’ютерною технікою, безперешкодним доступом до інтернет-мережі.

Керівник Словечанського лісгоспу, депутат Житомирської обласної ради Олександр Павлушенко каже, що дільничні часто разом з лісівниками рейдують для профілактики незаконних порубок та крадіжок лісу, а також запобігання пожежам. Тож відкриття станції вважає своєчасним та ефективним.

Заступник начальника ГУ Національної поліції Житомирщини Артем Лисогор повідомив, що ця станція є надзвичайно затребуваною в умовах віддаленого прикордонного району та найвіддаленіших населених пунктів. Тут працюватимуть троє дільничних офіцерів та, за окремим графіком, ювенальний інспектор поліції.

Він звернув увагу місцевих поліцейських на роботу з кризовими родинами та дітьми. Адже в умовах значних відстаней не завжди можливо дійти до кожної сім’ї і поліцейський під час роботи може вчасно звернути увагу на певні соціальні проблеми або надати допомогу.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux